Aktuelle nyheder - Facader

280 sommerhuse af facadetræ fra bæredygtig skovdriftPå Frøslevs 180.000 m2 store grund i Padborg finder den første forarbejdning af træpanelerne til Lalandia Søndervig sted. Foto: Nordic Story Studio.

280 sommerhuse af facadetræ fra bæredygtig skovdrift

Det første spadestik til Lalandia Søndervig er taget, og det har sat træbyggeri på dagsordenen: Træpanelerne, der skal bruges, har en samlet længde på ca. 155 km

Del artiklen på

I Ringkøbing skyder det nye feriecenter Lalandia Søndervig netop nu op i det vestjyske landskab. Det samlede område skal strække sig over 69.000 m2 og vil omfatte badeland og 483 sommerhuse. Og så kommer det store byggeprojekt ikke mindst til at bane vej for træbyggeri i stor skala: 280 af sommerhusene skal nemlig bygges i træ, og her er Taasinge Elementer elementleverandør til den ene af entreprenørerne på byggeprojektet, JCN Bolig.

- Vi har for nyligt taget det første spadestik, og vi kommer til at bygge i en høj frekvens á fem huse om ugen. Det stiller selvfølgelig store krav til vores logistik og montage-setup, som vi har finpudset og optimeret gennem mange år – netop for at kunne håndtere kæmpeordrer som denne, siger Martin Tholstrup, der er adm. direktør i Taasinge Elementer, og fortsætter:

- Samtidig er der tale om et setup, hvor vi har reduceret materialespildet til et absolut minimum til gavn for både miljøaftryk og råstofforbruget. For selvom træ i sig selv er et bæredygtigt materiale, er vi først i mål, når hele byggeprocessen også følger med.

Massiv mængde træ
For virksomheden har det også været en topprioritet at anvende materialer af højeste kvalitet til sommerhusene. Det gælder ikke mindst for facaderne, hvor Taasinge Elementer derfor har allieret sig med den sønderjyske træproducent Frøslev, som skal levere al facadebeklædningen til de 280 sommerhuse:
 
- Mængden af træ, der skal leveres til projektet, er massiv. Til opførelsen af de 280 sommerhuse skal vi bruge træpaneler, der sammenlagt har en længde på ca. 155 km, hvilket svarer til afstanden mellem København og Odense. Her er Frøslev leveringsdygtige og en garant for facadetræ i højeste kvalitet. Men mindst lige så vigtigt: De har alle forarbejdningsprocesser inhouse, og deres træ leveres derfor både færdigmalet og i specialmål, hvilket reducerer spild og arbejdstid i produktionen og på byggepladsen, fortæller Martin Tholstrup.

Nordisk gran af god kvalitet
Hos Frøslev ser adm. direktør Martin L. Petersen også frem til samarbejdet, og han lægger vægt på, at virksomheden har prioriteret både kvalitet, æstetik og bæredygtighed i sit valg af facadetræ:

- Træet, vi leverer, er gran, der stammer fra Hedmark Fylke i Norge. Det er specielt udvalgt træ af en rigtig god kvalitet, hvilket bl.a. afspejles ved de små og friske kviste, der giver et flot slutprodukt, siger han og tilføjer:

- Derudover er der tale om PEFC-certificeret træ fra bæredygtig, norsk skovdrift, som vi efterfølgende har forarbejdet i Frøslev bl.a. ved at høvle det, kløve det, kappe det på fixmål og male det i to lag samt i enderne. Herefter er det leveret til Taasinge Elementer, der har anvendt det i deres produktionsanlæg i Hampen, og det ender sin rejse på sommerhusene i Søndervig.

Byggeriet af sommerhusene forventes at stå færdigt i sidste halvår af 2021.

-kj

Læs mere om Facader

21/8 2020
Facadebeklædning FacaderBetonmørtelByggerådgivningFacadeelementerFacadeisoleringFacademalingFacadepladerFacadepudsFacadetætningIsoleringsholderMarkiserMaterielopbevaringPudsRustfrie skruerScreensSkodderSkruerSolskærmeStål skruerStilladserTræfacaderUdvendig solafskærmingUdvendige persiennerVindspærreTilføj dit firma her.
Send en mail.