Aktuelle nyheder - Facader

639 studieboliger tilføres stenfibre i trælook

639 studieboliger tilføres stenfibre i trælook

BaseCamp Skovbrynet vil i løbet af 2020 skabe hjem for mange studerende, og nu forskønnes facaden med et træmateriale, der sparer både tid og penge

Del artiklen på

Arkitektur

BaseCamp Skovbrynet i DTU Lyngbys baghave er et område bestående af 639 studieboliger, 69 gæsteboliger, 48 seniorboliger, 30 kommunale udlejningsboliger og et 1300 m2 stort fælleshus. Rejsegildet fandt sted i juni, og nu er tiden kommet til facadelukningerne.

Det er arkitekterne Lars Gitz Architects, der står bag byggeriet, og de har valgt, at facaderne skal iklædes Rockpanel Woods, som bl.a. sparer tid på byggepladsen. Det er noget, som bemærkes af de udførende, der har deres daglige gang på det kommende campus-område:

- Pladerne er meget nemme at sætte op, og så snart man er i gang, kører det gnidningsfrit. Det er rart, når man har et så stort antal, der skal monteres, og hvor tid en afgørende faktor, lyder det fra Casper Andersen, der er ansat hos tømrerfirmaet Lund & Refsgaard.

Allan Lindboe fra Rockpanel supplerer:

- Rockpanel Woods-pladerne vejer kun 8,4 kg. pr. m2. Det betyder, at de er lette at løfte, hvilket har en stor betydning for montagehastigheden. Ved BaseCamp skal de op i fem etagemeters højde, så jo lettere pladen er, jo lettere er den selvsagt at arbejde med. Det giver gode arbejdsgange, som sparer både tid og penge. Væsentlige faktorer i byggeprojekter i denne kaliber.

 

 

Rockpanel Woods består af stenfibre, men ligner træ. Til BaseCamp har man valgt de tre forskellige farver Carbon Oak, Ceramic Oak og Rhinestone Oak.

-kj

Læs mere om Facader

25/9 2019