Aktuelle nyheder - Facader

Altanfirma hædret af kommune- Altanerne er nænsomt og naturligt tilpasset ejendommens facadearkitektur, så ingen bevaringsværdier er gået tabt og beriger byen med et parisisk strejf, lød det fra borgmesteren.

Altanfirma hædret af kommune

Frederiksberg Kommune har kåret vinderne ved årets Facadepræmiering. Her løb Altan.dk med prisen for årets 'Gode Detalje' for altanprojektet i Allégade på Frederiksberg

Del artiklen på

Kan det lade sig gøre at sætte nye altaner på smukke klassiske ejendomme, uden at det ødelægger det arkitektoniske udtryk? Hos Altan.dk kan det. I sidste uge hædrede Frederiksbergs Borgmester, Jørgen Glenthøj, vinderne af årets Facadepræmiering, og altaneksperterne fra Altan.dk fik prisen for 'Den gode detalje' for arbejdet med to gadealtaner på Allégade 24A.

- Det er vigtigt, at nye tilføjelser som fx altaner udføres med respekt for bygningerne og sikrer den høje arkitektoniske kvalitet. Her vil vi gerne fremhæve altanprojektet på Allégade 24A, hvor man på eksemplarisk vis har opsat to altaner på bygningens hjørne, siger borgmesteren om altanerne. Han fortsætter:

- Altanerne er nænsomt og naturligt tilpasset ejendommens facadearkitektur, så ingen bevaringsværdier er gået tabt. De beriger endda byen med et parisisk strejf og giver nyt liv til facaden, som er med til at tegne byrummet.

Ansøgninger om altan steget med 141 procent
De danske kommuner meddeler om et stigende antal ansøgninger om tilladelser til altaner i løbet af det seneste år. På Frederiksberg vokser interessen for etableringer af altaner eksplosivt, og alene de sidste fire år er antallet af altan-ansøgninger steget med 141 pct.

- Vi er meget glade for at blive præmieret med prisen for 'Den gode Detalje' af Frederiksberg Kommune, hvor vi oplever massiv interesse for altaner. Denne anerkendelse bekræfter, at det gode håndværk kan forene æstetik med praktiske altaner. De tilfører mere lys til lejligheden og ekstra kvadratmeter til boligen, men forøger også borgernes livskvalitet ved at give dem et åndehul, hvor de kan nyde en kop kaffe i solen, siger adm. direktør i Altan.dk, Casper Knudsen.

Borgerne som nominerer
Det er anden gang, at prisoverrækkelsen finder sted, og traditionen er kommet for at blive, understreger Jan E. Jørgensen (V), formand for Frederiksberg Kommunes By- og Miljøudvalg.

- Vinderne er projekter, der bidrager til byen og dens identitet. Og det er borgerne selv, der nominerer projekterne. Jeg håber, at denne præmiering med tiden udvikler sig til at blive en endnu større begivenhed med massiv folkelig opbakning, siger han.

-jhn

Fakta:
Facadeudvalget i Frederiksberg Kommune udpegede vinderne. Kategorien ”Den respektfulde renovering” havde to vindere: Steen Blichers Vej 2 og Vesterborg på Jacobys Allé 14-16. Den tidligere landejendom Store Godthåb, Godthåbsvej 79B, vandt kategorien ”Den hele bygning” for den omfattende restaurering, der er foretaget i forbindelse med, at hovedhuset blev konverteret til tre lejligheder. I kategorien ”Den gode detalje” udpegede de to vindere. Et solcelleanlæg som er blevet integreret i taget på en villa på Rathsacksvej 25 og to gadealtaner på Allégade 24A.

Læs mere om Facader

1/11 2018