left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Facader

Boligforening sikrer facader mod hærværk og graffiti En del af gavlene i Ladegårdsparken er oprindeligt pudsede og malede. Pladerne her bliver løbende erstattet af vedligeholdelsesfri Steni Vision-plader med unikke printede motiver. Foto: Steni

Boligforening sikrer facader mod hærværk og graffiti

Ladegårdsparkens facader udsættes med jævne mellemrum for hærværk og graffiti. Nu bliver ødelagte facadeplader skiftet ud med Stenis facadeplader, der holder til det meste

Del artiklen på

Ladegårdsparken i Holbæk består af 22 blokke. En række af deres facader er udført med fibercement, og det gør dem sårbare overfor hærværk og graffiti. Derfor har Ladegårdsparken valgt at etablere et samarbejde med Steni om at opgradere facaderne med fokus på holdbarhed:

- De gamle fibercementplader går i stykker for et godt ord, og gennem årene har vi brugt mange penge på at udskifte ødelagte plader på grund af hærværk eller efter et møde med en affaldscontainer, fortæller afdelingsformand Uffe Frejdal Nielsen, og forsætter:

- Derfor har vi rent ud sagt også trykprøvet Stenis facadebeklædning, så vi er sikre på, at de kan modstå stød, slag og spark. Jeg har faktisk selv fundet store støvleaftryk på pladerne, og der må vi bare konstatere, at Stenis plader ikke sådan lige er til at slå i stykker.

I takt med at den nye facadebeklædning er blevet monteret, er Ladegårdsparkens problemer med graffiti desuden blevet nemmere at håndtere.

- I Ladegårdsparken har vi en politik om, at al nyopdaget graffiti skal være fjernet inden fyraften. Og den opgave bliver selvfølgelig nemmere af, at Stenis plader er meget nemme at rengøre for graffiti, det fortæller Uffe Frejdal Nielsen.

Skoaftryk afslører, at facadebeklædningen Steni Colour kan holde til spark og slag.

Vedligehold kan nu langtidsplanlægges
Når de oprindelige facadeplader går i stykker, udskifter Ladegårdsparken dem i dag med Stenis facadebeklædning, Steni Colour. For Uffe Frejdal Nielsen og Ladegårdsparken betyder det, at det løbende vedligehold nu foregår langt mere fremtidssikret end tidligere:

- Når vi i dag skifter en plade ud, så ved vi, at den holder i hvert fald de næste 60 år. Det giver os mulighed for at langtidsplanlægge vores vedligeholdelses-opgaver, så vi kan bruge budgettet bedst muligt. Og jo færre penge vi skal bruge på løbende vedligehold, jo flere penge kan vi poste i andre opgaver, slutter Uffe Frejdal Nielsen.

-los
Læs mere om Facader

3/5 2018