bygma
bygma
scroll
Cembrit scorer største enkeltstående projekt til dato Byggeriet af Helsingør Sundhedshus forventes at stå færdigt i efteråret 2022.

Cembrit scorer største enkeltstående projekt til dato

26.000 kvadratmeter svarende til facadeplader nok til at dække mere end tre fodboldbaner. Det er den ordre, Cembrit netop har leveret. Det er firmaets største ordre nogensinde til et enkeltstående byggeprojekt

I Helsingør er et spritnyt sundhedshus under opførelse, som fra efteråret skal danne rammen om en arbejdsplads for næsten 200 medarbejdere samt 1400 dagligt besøgende.
Opførelsen af det 19.400 kvadratmeter store sundhedshus har været i gang siden 2020, og blandt byggeriets aktører er byggematerialeleverandøren Cembrit, der allerede blev involveret i projektet på skitseniveau. Cembrit har leveret en rekordstor ordre på hele 26.000 kvadratmeter facade- og vindspærreplade. Det er Cembrits største ordre til et enkeltstående projekt nogensinde.

- Vi er først og fremmest glade for at være en del af så stort et projekt, som kommer til at spille en vigtig rolle for Helsingør Kommunes borgere, når det står færdigt. Vi har været leverandør til flere store projekter, men aldrig noget i denne størrelsesorden, så der har været sat store krav til vores arbejde. Heldigvis har vi haft et godt og tæt samarbejde med totalentreprenør Elindco. Og fordi vi har været med så tidligt i forløbet, har vi kunnet assistere allerede ved projekteringen – og det har været afgørende for at skabe en facadeløsning, vi er meget tilfredse med, fortæller salgschef hos Cembrit, Brian Christiansen Bjellum.

Konkret har Cembrit leveret 9000 kvadratmeter af facadepladen Cembrit Solid og 4000 kvadratmeter Cembrit Patina Original, der fordeler sig på den ydre facade af sundhedshuset samt i fire gårdrum. Dertil kommer 13.000 kvadratmeter af vindspærrepladen Cembrit Windstopper Basic

Rekordstor ordre er skræddersyet fra fabrikken
Sundhedshuset, der er Helsingør Kommunes dyreste byggeri nogensinde, er opført i en tid, hvor byggebranchen er udfordret af både travlhed og ressourceknaphed. Blandt andet derfor er samtlige facadeplader skræddersyet direkte fra Cembrits fabrikker – og det har været med til at optimere byggeprocessen og nedsætte tidsforbruget.

Det fortæller projektleder Daniel Bitsch Jørgensen fra Elindco, der er totalentreprenør på det store byggeprojekt:

- Arbejdet på pladsen er blevet markant lettet, ved at pladerne på forhånd er skåret efter de prædefinerede mål. Det har nemlig betydet, at vi blot har skullet fokusere på at montere pladerne i det mønster, som arkitekten har ønsket. Samtidig har vores facadeteam kunnet klare monteringen uden ekstra bemanding, selvom projektet er vores største byggesag til dato. Og det er vi rigtig glade for med tanke på branchens mandskabsmangel netop nu, siger han.

Hos Cembrit mener Brian Christiansen Bjellum, at netop de skræddersyede ordrer samt tidlig involvering er med at sikre gode facadeløsninger i store, komplekse projekter.

- Når vi taler om så store mængder facadematerialer, så er det selvsagt en nødvendighed med solid koordinering og planlægning. På projektet kom vi med ombord allerede i projektering- og planlægningsstadiet. Af den grund har vi kunnet levere pladerne kundetilpasset, hvilket helt konkret har betydet, at vi har nedsat antallet af mål fra 20 til fem, mens leveringen kunne koordineres i takt med projektets fremgang. På den måde tror vi på, at vi kan udgøre en lille, men vigtig del af store og ofte komplekse projekter, siger han. 

Helsingør Sundhedshus
Bygherre: Helsingør Kommune
Entrepriseform: Totalentreprise
Totalentreprenør: Elindco A/S
Entreprisesum: 360 mio. kr.
Arkitekt: Nordic Office of Architecture
Omfang: 19.200 m²
Leverandør af facade- og vindspærreplader: Cembrit A/S
Leverance: Vindspærrepladen Cembrit Windstopper Basic og facadepladerne Cembrit Solid og Cembrit Patina Original

-dc

11/5 2022