Aktuelle nyheder - Facader

Dansk Byggeri er lettet over kendelse om MgO-plader

Dansk Byggeri er lettet over kendelse om MgO-plader

Lettelse over ny voldgiftssag om de skandaleramte MgO-plader, der slår fast, at entreprenøren, der havde brugt facadepladerne, er ansvarsfri, fordi entreprenøren fulgte byggetidens viden i 2014

Del artiklen på

Dansk Byggeri er lettet over udfaldet af en ny voldgiftssag om de omdiskuterede MgO-plader, der blev brugt i byggeriet særligt i årene 2010-2015. Den nye kendelse slår fast, at den entreprenør, der havde brugt facadepladerne, er ansvarsfri, fordi entreprenøren fulgte byggetidens viden i 2014. Det vil sige, at materialet i sommeren 2014 blev anset som forsvarligt og fornuftigt at bruge.

- Med afgørelsen har vi nu fået voldgiftsretten ord for, at entreprenørens brug af MgO-plader i sommeren 2014, nemlig efter et omdiskuteret Byg-ERFA blad fra december 2013, var i overensstemmelse med byggetidens viden. Det vil sige, at entreprenøren konkret var ansvarsfri ved valg af MgO-pladerne. Præmisserne fra en anden MgO-prøvesag tydede på dette resultat, men det er godt at få bekræftet, siger afdelingschef i Dansk Byggeri Louise Dahl Krath Jensen.

Der vil formentligt komme flere voldgiftssager om pladerne i den kommende tid, før alle konkrete aspekter i den omfattende sag er afklaret.

Større opmærksomhed ved nye materialer
Ifølge Dansk Byggeri står den samlede bygge- og anlægsbranche nu over for en fælles opgave med at sikre innovation og udvikling af nye metoder og materialer, til gavn for alle parter.

- MgO-sagen er ulykkelig for alle parter. Den har blandt andet betydet, at samarbejdet på flere af landets byggepladser er gjort besværligt, fordi alle frygter at komme med nye forslag eller komme til at godkende forslag om at bruge nye materialer eller kendte materialer på nye måder. Det vil vi som brancheorganisation arbejde målrettet for at afhjælpe, og vi er allerede i dialog med flere relevante samarbejdspartnere om det, siger afdelingschef Louise Dahl Krath Jensen, Dansk Byggeri.

For at undgå sager som GmO-sagen i fremtiden har Dansk Byggeri blandt andet sammen med en kreds af byggeriets parter etableret det Stående Byggepanel. Panelet mødes regelmæssigt for at udveksle viden og erfaringer om problematiske materialer eller konstruktioner, så man kan forebygge, at der opstår lignende sager.

-jhn

Læs mere om Facader

2/5 2019
Facadebeklædning FacaderBetonmørtelByggerådgivningFacadeelementerFacadeisoleringFacademalingFacadepladerFacadepudsFacadetætningIsoleringsholderMarkiserMaterielopbevaringPudsRustfrie skruerScreensSkodderSkruerSolskærmeStål skruerStilladserTræfacaderUdvendig solafskærmingUdvendige persiennerVindspærreTilføj dit firma her.
Send en mail.