left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Facader

Fjern algerne fra husets facade

Fjern algerne fra husets facade

Annonce: Et hus med alger på facaden er sjældent et særligt kønt syn. Det kender du sikkert, når du går forbi et hus, og du tænker, at det ser beskidt ud

Del artiklen på

Det er ikke noget, man ønsker for sit eget hus, og derfor er det en god idé at sørge for at holde huset fri for alger og andet skidt.

Selvom det måske kan virke som et uoverskueligt projekt, når du står og kigger på huset, så kan det faktisk relativt hurtigt og nemt klares – både hvis du selv vil begive dig ud i det, eller hvis du får professionel hjælp udefra.

Hvordan fjerner jeg alger?

For at fjerne algerne selv skal du have fat i lidt forskellige produkter. Det kan nemlig sagtens lade sig gøre selv at fjerne algerne, også selvom du ikke er den store handyman. Det kræver bare fra naturens side, at der er over 5 grader varmt, sådan at det ikke fryser, når du er ude og vaske facaden ned.

Få først og fremmest styr på facadens materiale. Inden du går i gang med at rengøre, skal du finde ud af, hvilken facade dit hus har. Det er nemlig ikke nødvendigvis det samme rengøringsmiddel, der skal bruges til de forskellige facader.

Ofte kan det være en god idé at spørge om hjælp til det bedste middel til algerne. Fortæl gerne om materialet på facaden, hvor længe siden huset er blevet malet og sådan noget. Det kan hjælpe til at finde det rette middel.

Udover eksempelvis Rodalon, som du kan bruge til at fjerne algerne, skal du også bruge en havesprøjte, så du kan komme rundt på hele facaden hurtigt og nemt. Eventuelt også noget sikkerhedsudstyr som en maske og handsker, sådan at du ikke får en masse dampe ind i luftvejene.

Hvis du gerne vil slippe for at rengøre facaden hvert år, så kan du eventuelt bede i dit lokale byggemarked om at få et middel, som kan holde huset fri for alger lidt længere tid ad gangen.

Få hjælp ude fra

Hvis det virker som en voldsom opgave at gå i gang selv med at rengøre hele husets facade, så kan du også få hjælp ude fra. Det kan for eksempel være, hvis I lige har købt et nyt hus, der trænger til en ordentlig rengøring ude og inde. Så kan være nemmere, smartere og hurtigere at booke nogle udefra til at ordne facaden. Eksempelvis kan Nanostone hjælpe med den slags, uanset hvilken facade der er tale om.

På den måde er du helt sikker på, at dit hus for den behandling det rent faktisk trænger til. Og så slipper I for at rense huset i tide og utide. Det kan hurtigt blive dyrt og besværligt, hvis man engang om året skal ud og rense huset. Det kan også lade sig gøre, at du kan få hjælp fra firmaet til at sikre, at der går længere tid, inden du skal have huset renset igen

Læs mere om Facader

14/9 2018