left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Facader

Før: baggård i Roskilde. Nu: brandsikring til New York og DubaiKuldebrosisoleringen og de bøjede termoglas med sidehængt bøjet opluk, som Aluflam og Peter Birck specialdesignede for 30 år siden til renoveringen af tårnet på Knippelsbro, holder stadig.

Før: baggård i Roskilde. Nu: brandsikring til New York og Dubai

Aluflam startede som en god ide og har gennem hårdt arbejde, drømme og visioner åbnet dørene til et internationalt marked og skabt flere hundrede arbejdspladser

Del artiklen på

Gå en tur i København, New York eller Dubai. Alle steder støder man på ikoniske bygninger, som danske Aluflam har sat et markant aftryk på. Det gælder bl.a. tårnet på Knippelsbro og Tivoli Hotel i København, Chrysler-bygningen i New York og World Trade Center i Dubai.

Siger man Aluflam, siger man også automatisk brandsikrede døre, vinduer og facader i glas og aluminium.

Den familieejede virksomhed, som i dag drives af den nuværende ejer og adm. direktør Peter Birck, startede i beskedne lokaler i en baggård i Roskilde. Herfra har virksomheden udviklet sig til en international succes. Det er sket i takt med, at efterspørgslen på virksomhedens unikke, minimalistiske, brandsikrede aluminiumsløsninger og facadesystemer, nærmest er steget de seneste år.

- Da vi startede med at producere vores døre og vinduer for 30 år siden, boede vi i meget kolde og ydmyge lokaler på 300 m2 i en baggård bag den gamle Købmandsgård på Ringstedgade i Roskilde. Vi var min mor og jeg samt fire montører, som alle arbejdede i produktionen, fortæller Peter Birck, der er adm. direktør i Aluflam.

Over 200 medarbejdere
I dag er den familieejede virksomhed vokset betydeligt og for længst flyttet ud af de trange baggårdslokaler i hjertet af Roskilde. Virksomheden er nu oppe på over 200 medarbejdere og råder over flere end 25.000 m2 produktionslokaler i både Danmark, USA, Polen og Litauen.

Samtidig har Aluflam et tæt samarbejde med en række kendte arkitekter, entreprenører og bygherrer på store danske og internationale opgaver helt fra projekteringsfasen til levering og montering.

- Når jeg i dag går og tænker over de mange opgaver og projekter, vi har udført og været involveret i, så kniber jeg mig selv i armen over den udvikling, Aluflam har været igennem, siger Peter Birck og fortsætter:

- Når jeg f.eks. går en tur over Knippelsbro i København og kigger op på broens ikoniske tårn, hvor facaderne stadig er beklædt med den kuldebrosisolering og de bøjede termoglas med sidehængt bøjet opluk, som vi specialdesignede for 30 år siden i forbindelse med den nænsomme renovering af tårnet, bliver jeg både stolt og glad over, at vores løsning stadig holder – efter 30 års slid fra vind og vejr.

Artiklen fortsætter under billedet...
Også Tivoli Hotel i København, der åbnede d. 2. september 2010, er beklædt med produkter fra Aluflam, der startede i en baggård i Roskilde for 30 år siden.

Innovative og specialtilpassede løsninger
Nytænkning og forbedring har gennem alle årene været en afgørende faktor for Aluflams positive markedsudvikling, der via eksperimenter med nye materialer og nye sammensætninger skaber innovative og specialtilpassede løsninger til sygehuse, skoler, plejehjem, museer, offentlige byggerier, hoteller og kontorbygninger i hele verden.

- Vi lever af at skabe relevante og værdiskabende løsninger for vores kunder. Derfor skal vi hele tiden systematisk og strategisk eksperimentere og evaluere med materialer og idéer til nye sammensætninger, hvis vi vil fastholde og udbygge positionen i markedet, lyder det fra Peter Birck, der samtidig understreger vigtigheden af at være kreative og nytænkende for at udvikle løsninger, der både imødekommer de brandtekniske krav men også imødekommer kundernes ønsker til kvalitet og design.

-los
Læs mere om Facader

7/6 2018