left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Facader

Fra træ til stål: Vil også levere byggeelementer i stålAdm. direktør Martin Tholstrup (tv) fra Taasinge Elementer og arkitekt Nikolai Kjær, der har udviklet Nordic Build-systemet.

Fra træ til stål: Vil også levere byggeelementer i stål

Taasinge Elementer har overtaget alle rettigheder til Nordic Build, et nyt system af præfabrikerede byggeelementer i stål, hvor beklædningen klikkes på uden brug af værktøj

Del artiklen på

Taasinge Elementer, der producerer præfabrikerede tag- og facadeelementer i træ, har netop overtaget alle rettigheder til et nyudviklet modulsystem af præfabrikerede byggeelementer i stål

Systemet hedder Nordic Build, og overtagelsen betyder, at Taasinge Elementer nu kan udvide produktsortimentet med en epokegørende nyhed og tilbyde ikke blot komplette løsninger i træ, men også tilsvarende lette konstruktioner i uorganiske materialer.

Nordic Build er opfundet af arkitekt Nikolai Kjær og har i en årrække været et udviklingsselskab i Rockwool-regi. Systemet består i korte træk af bærende sandwichelementer i stål, der let, hurtigt og med stor fleksibilitet kan opbygges til komplette råhuskonstruktioner med de højeste normer inden for tæthed, isolering, fugtresistens og brandsikkerhed.

Alle typer af beklædning kan efterfølgende uden brug af værktøj og med skjult montage klikkes på råhusets profilunderlag - såvel udvendigt som indvendigt. Hele systemet har været under udvikling i 10 år, og Nordic Build har fået patent på blandt andet en række af de nye klik-løsninger til montering af beklædningen og til samling af elementerne uden kuldebroer.

Åbner helt nye markeder
Taasinge Elementers overtagelse omfatter alle de kommercielle rettigheder og alle patenterne, og Nordic Build bliver oprettet som et nyt selskab under Taasinge Elementer. Aftalen medfører også, at Nikolai Kjær fortsætter udviklingsarbejdet - nu i stillingen som udviklingsdirektør i Nordic Build.

Som salgschef i Nordic Build er Allan Nykær Rosenhøj blevet ansat.

- Vi har altid været meget stærke, når det gælder præfabrikerede løsninger i træ. Men nu kan vi også blive førende på området for lette elementbaserede bygningskonstruktioner i uorganiske materialer, fortæller direktør i Taasinge Elementer Martin Tholstrup.

Han tilføjer:

- Det åbner helt nye markeder for os til byggeprojekter, hvor der stilles ekstraordinære krav. Eksempelvis sygehuse og lufthavne. Og vi ser store muligheder på hele det nordiske marked.

Allan Nykær Rosenhøj er ansat som salgschef i Nordic Build.

Taasinge Elementer beskæftiger i dag omkring 175 medarbejdere på de tre danske produktionsenheder på Taasinge ved Svendborg, Hampen i Midtjylland og Ugilt i Nordjylland samt på fabrikken i Letland.

Taasinge Elementer indgår i den store børsnoterede nordiske koncern Nordic Waterproofing, der er en af de førende aktører på markedet for bygningsbeklædning og -tætning i Nordeuropa.

Koncernen omfatter brands og varemærker som Phønix Tag Materialer, Mataki, Trebolit, Kerabit, Nortett, Seal Eco og SPT Painting.

-los


Læs mere om Facader

24/1 2018