Aktuelle nyheder - Facader

Har tredoblet omsætningen på tre år - Vi er de ældste i branchen. Derfor er der også mange, der ringer til os for at få råd og vejledning, fordi vi har erfaringen, siger Johnny Molin her med hustru Hanne Molin.

Har tredoblet omsætningen på tre år

Nordjyske Profil Tech valgte at skære mellemledet væk og investere i egne kranbiler. Det gav pote hos især privatkunderne

Del artiklen på

For blot 4 år siden så den familieejede tag- og facadevirksomhed Profil Tech dagens lys.
Trods virksomhedens få år på bagen er indehaver af Profil Tech, Johnny Molin dog ikke helt grøn i branchen. Med mere end 30 års erfaring indenfor stålprofilbranchen og drift af egen virksomhed kender han alle hjørner og kanter i faget. Det lå dog ikke umiddelbart i kortene, at han og hustruen, som han driver virksomheden sammen med, skulle starte en helt ny virksomhed op for fire år siden.

- Jeg startede egen virksomhed helt tilbage i 1987. Den valgte vi at sælge i 2014, men den svenske køber vælger ikke at overholde den aftale, vi indgik og undgik på uærlig vis at betale det fulde og aftalte beløb. Det betød beklageligvis også, at vi mistede vores pension. Men hvad gør man så? Ja, vi vendte tilbage til det, vi kender - og det blev altså til Profil Tech, fortæller Johnny Molin.

Tredoblet omsætning
Allerede i det første leveår oplevede Profil Tech stor succes, og på det seneste har vækstkurven været endnu stejlere, så stejl, at ejerne forventer en tredobling i omsætning sammenlignet med år 1ved udgangen af 2020.

Grunden til den hastige succes skal ifølge Johnny Molin bl.a. findes i, at Profil Tech, som eneste forhandler i Danmark, importerer stålprodukter fra den svenske stålpladeproducent Byggprofiler.

- Den virksomhed, vi handler hos, har eksisteret i mere end 50 år, og jeg har handlet med dem, helt fra jeg startede op for 32 år siden, og indtil vi selv begyndte at producere produkter. Og nu kan vi altså igen tilbyde produkter fra Byggprofiler. De sælger kun produkter af absolut højeste nordiske kvalitet - derfor er der også op til 40 års garanti på deres produkter. Så hos Profil Tech er vi selvfølgelig stolte af, at vi, som de eneste, kan tilbyde deres produkter til danskerne, lyder det fra Johnny Molin.

Mellemleddet fik kniven
Johnny Molin peger dog samtidig på en anden tydelig grund til den stejle vækstkurve, nemlig at virksomheden har valgt at fokusere 100 % på at sælge direkte til håndværkere og privatpersoner.

- Før solgte vi til tømmerhandler og byggemarkeder, men i Profil Tech har vi skåret mellemleddet fra og sælger direkte til privatpersoner. Det er egentligt det set-up, som vi længe havde ønsket at gå over til - også i den gamle virksomhed. Vi så konstant, hvordan priserne på produkterne blev markeret langt op i tømmerhandlerne, og det ville vi gerne gøre op med. Samtidig vil vi også gerne kunne yde en bedre kundeservice, f.eks. ved selv at have kranbiler, så vi kan levere helt til døren i selv den mindste kolonihave. Det kan vi virkelig mærke er et hovedbrud, de fleste kunder gerne er foruden, forklarer Johnny Molin.

Profil Tech startede oprindeligt op som en mindre familievirksomhed i Hadsund i 2016, men var snart nødt til at flytte i større lokaler i Assens, hvor de i dag beskæftiger 8 mand. Væksten de seneste måneder har dog resulteret i, at pladsen igen er ved at blive trang på lageret, så snart begynder en udvidelse af lokalerne på Fabriksvej 30.

-los

Læs mere om Facader

1/9 2020
Facadebeklædning FacaderBetonmørtelByggerådgivningFacadeelementerFacadeisoleringFacadepladerFacadepudsFacadetætningIsoleringsholderMarkiserMaterielopbevaringRustfrie skruerScreensSkodderSkruerSolskærmeStål skruerStilladserTræfacaderUdvendig solafskærmingUdvendige persiennerVindspærreTilføj dit firma her.
Send en mail.