Aktuelle nyheder - Facader

Hotellets facade kræver minimum af vedligeholdSnoerAlu har projekteret og leveret glasløsninger til hotellet, der åbnede 1. august, dog kun med 600 af de i alt 1200 værelser. Glasentreprisen forventes afsluttet med udgangen af denne måned.

Hotellets facade kræver minimum af vedligehold

Facadeløsningen til Danmarks største hotel har kostet 2,7 mio. kr. Men så bevarer glasløsningen også sin tæthed og sit udseende i mange år frem

Del artiklen på

Arkitektur

Danmarks største hotel, Cabinn Copenhagen, er netop åbnet på Kalvebod Brygge.
I øjeblikket lægger SnoerAlu sidste hånd på den 2,7 millioner kroners glas- og facadeløsning, der er leveret til det nye hotel.

SnoerAlu har optimeret glasprojektet og konstrueret hele løsningen i Schüco aluminiums profiler, såvel indgangspartier, vindfang samt skyde- og flugtvejsdøre.

- Cabinn Copenhagen er et godt eksempel på, hvordan man kan optimere både projektering, konstruktion og montage ved at bruge et og samme system til såvel simple som komplekse dele af glasløsningen, lyder det fra Torben Snoer, der er adm. direktør og glarmester i SnoerAlu.

Trelags 48 mm energiruder
Facaderne og dørpartierne til det nye hotel er konstrueret i Schücos højtisolerede aluminiumsprofiler og trelags 48 mm energiruder. Aluminiumsprofilerne er indvendigt natureloxerede, hvilket giver en klar overgang fra glas til profil.

På hotellets førstesal etableres flugtvejsdøre i den store skrå glasfacade på 25x4 m. I samme stil er Cabinn Copenhagens indgangspartier udstyret med inkorporerede skyde- og flugtvejsdøre.

Som bygningsdel er en facade i sig selv kompleks, idet den skal opfylde særligt mange funktionskrav, både som klimaskærm og lydisolering samtidig med den skal give mulighed for lys, luft og udsyn. Hertil kommer brandkrav og krav til konstruktionen, så facaden kan modstå vindtryk. Facaden skal også være arkitektonsik flot.

SnoerAlu har i sin konstruktion af løsningen sat fokus på at skrue vedligehold ned til et minimum og holde holdbarheden i top.

-los

Læs mere om Facader

6/9 2019