left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Facader

Hurtig levering giver øget efterspørgsel på sandwichpaneler Sandwichpanelerne ordreproduceres, leveres klar til montering og kommer med instruktioner til, hvor hvert enkelt panel skal sidde. Det sikrer en hurtig arbejdsgang på byggepladsen.

Hurtig levering giver øget efterspørgsel på sandwichpaneler

Med en leveringstid på kun tre uger og hurtig montering på byggepladsen oplever Lindab en stigende efterspørgsel på sandwichpaneler

Del artiklen på

Sen eller forsinket levering af byggematerialer kan være nok til at udgøre forskellen mellem succes og fiasko, og ventetid er byggeriets værste fjende. Det gælder uanset om man venter på en byggetilladelse eller en levering af byggekomponenter. Derfor fylder behovet for en hurtig og sikker levering mere og mere, når det kommer til valget af leverandører.

Det er resultatet af en markedsundersøgelse, som Customer Agency har udført i byggebranchen.

Samme tendens mærker man også hos Lindab, der oplever, at flere og flere har fået øjnene op for virksomhedens sandwichpaneler som en genvej til et hurtigt byggeprojekt.

- Som entreprenør kan man komme ud for at skulle vente helt op mod et år på at få leveret betonelementer. Det betyder, at man i princippet kan stå med et helt byggeri, der ikke kan komme videre, fordi betonelementerne ikke kan leveres tidligere. Vi kan fremstille og levere sandwichpaneler på blot tre uger, fortæller salgstekniker Leif Jensen fra Lindab.

Lego for voksne
Sandwichpanelernes stigende popularitet skyldes imidlertid ikke blot den hurtige leveringstid fra leverandøren. Når sandwichpanelerne er leveret på byggepladsen, er de samtidig også både nemme og tidsbesparende at arbejde med for montøren.

- Mange byggeprojekter involverer leje af forskelligt udstyr som eksempelvis en lift, hvilket ikke er billigt. Her får det stor betydning, om man skal leje udstyret i én dag eller fire. Derfor er der rigtig mange, der godt kan se fordelen ved byggematerialer med nem og hurtig montering uden forarbejde, siger Leif Jensen og fortsætter:

En nem og hurtig montering har stor betydning, når man som montør skal leje udstyr som eksempelvis lifte. Sandwichpanelerne består af to lag stål på hver sin side af en kerne af mineraluld af varierende tykkelse.

- Med leveringen får montøren en opstalt, der viser, hvor hvert enkelt panel skal sidde. Så følger han bare instruktionerne og monterer panelerne som angivet. Det er ligesom Lego for voksne.

Egen fabrik giver fleksibilitet
I en verden med stigende fokus på ansvarlighed i fremstillingen af alt fra børnetøj til byggekomponenter er det en fordel med egenproduktion, der giver transparens og overblik. Derfor producerer Lindab sandwichpaneler på virksomhedens egen fabrik i Luleå i Sverige.

- Vores sandwichpaneler er ordreproduceret hver gang. Det betyder, at panelerne passer lige præcis til det enkelte byggeri, når det kommer til æstetiske krav som farve og perforering og til tekniske specifikationer som U-værdi og brandkrav. Det betyder også, at vi ofte har mulighed for at vejlede kunderne allerede i projektstadiet og dermed undgå fejl i opmåling eller bestilling.

-losLæs mere om Facader

6/4 2018