Aktuelle nyheder - Facader

Leder efter næste vinder af TyndpladeprisenMusiktorvet på Amager vandt den seneste arkitekturpris i 2016 for sin brug af tyndplader.

Leder efter næste vinder af Tyndpladeprisen

Arkitekturkonkurrencen, som Tyndpladegruppen har stået for siden 2007, belønner fremragende arkitektonisk anvendelse af tyndplader. Vinderen modtager 100.000 kr.

Del artiklen på

For at deltage i konkurrencen skal projektet være opført i Danmark og færdiggjort i perioden fra 1. september 2016 til 1. september 2019. Præfabrikerede tyndplader skal indgå som den overvejende bestanddel i den del af bygningsarkitekturen, som ligger til grund for indstillingen.

I år er der indført en publikumspris, som tildeles det projekt, der får flest mulige stemmer ved en offentlig afstemning. De tre andre kategorier kårer byggerier indenfor Erhverv, Kultur og Boliger.

Vinderne findes ved, at en dommerkomité gennemgår de indsendte projekter og nominerer projekter i hver kategori. Blandt de nominerede findes en overordnet vinder af Tyndpladeprisen.

Dommerkomite i 2019 består af:
Bjørn Nørgaard, kunstner, prof. Kunstakademiet
Jan Søndergaard, prof. Arkitektskolen og partner i KHR
Eilif Svensson, civ. ing, adm. dir. ES-Consult
Lene Espersen, adm. dir., Danske Arkitektvirksomheder
Stephen Willacy, stadsarkitekt Aarhus
Peder Baltzer Nielsen, stadsarkitekt Aalborg
Camilla van Deurs, stadsarkitekt København
Jens Vemb, arkitekt MAA, Kai Andersen

Sidste upload-dato for projekter er d. 1. september kl. 23.59. Den offentlige afstemning afsluttes d. 13. oktober. Vinderne offentliggøres d. 14. november.

-losLæs mere om Facader

13/6 2019