left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Facader

Omskifteligt udtryk i ny facadeplade

Omskifteligt udtryk i ny facadeplade

Den nye facadeplade, Cembrit Patina Rough, giver med sin fløjlsagtige, strukturerede overflade et levende udtryk, der varierer i takt med, at lyset ændrer sig i løbet af dagen

Del artiklen på

Cembrit åbner op for nye designmuligheder med lanceringen af facadepladen Cembrit Patina Rough, der er det nye produkt i Cembrit Patina-serien. Den nye facadeplade har en struktureret og fløjlsagtig overflade, der giver facaden et levende udtryk, som varierer i takt med, at lyset ændrer sig i løbet dagen. Cembrit Patina Rough vil desuden patinere og lysne med tiden, hvilket medfører en stemningsfuld overflade med et spændende farvespil, fortæller salgsdirektør Karsten Østergaard Larsen blandt andet.

- Cembrit Patina Roughs overflade fremstår, som var den dannet af naturen over tid. Pladerne har udseende efter, hvordan vejr og lysforhold ændrer sig, hvilket giver facaden en dynamisk og visuel appel, forklarer han og fortsætter:

- Desuden åbner Cembrit Patina Rough op for flere moderne designmuligheder. Kombinerer man eksempelvis et af vores malede facadepladeprodukter med den mere rå Cembrit Patina Rough, vil det fremstå som et varieret materialevalg, som netop hører til blandt tidens største trends. I realiteten er begge produkter lavet af fibercement, og på den måde går man hverken på kompromis med design eller materialets funktionelle egenskaber.

Stor styrke og holdbarhed
Den nye facadeplade er beskyttet med en specialtilpasset effektiv samt ikke-synlig overfladebehandling, en såkaldt hydrofobering, der giver en stor modstandsdygtighed overfor både slid, fugt og snavs. Den naturlige og rustikke overflade medfører også, at mindre skader, der kan tilstøde over tid, vil være mindre synlige end på malede facadeplader.

- Pladerne er meget robuste og kendetegnede ved stor styrke og holdbarhed. Derudover er de stort set vedligeholdelsesfrie, hvilket mange bygherrer og boligejere finder meget attraktivt med tanke på både økonomi og tidsforbrug, siger Karsten Østergaard Larsen.

Mindsket tidsforbrug
Cembrit Patina Rough er desuden let at montere og skærekanter behøver ingen forsegling.

- Det bidrager også til mindsket tidsforbrug på byggepladsen eller værkstedet og dermed lavere byggeomkostninger, siger Karsten Østergaard Larsen.

Facadepladerne i fibercement er fremstillet af naturlige materialer som cement, sand, vand og fibre og kan indgå i både DGNB-certificerede og svanemærkede byggerier.

Om Cembrit Patina Rough
Længde: 2500/3050mm
Bredde: 1192mm
Tykkelse: 8mm
Vægt: 11,6kg/m2
Overflade: Struktur

-kj

Læs mere om Facader

18/3 2019