left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Facader

Prisvinder satser på eksporteventyr- Vi har skabt fundamentet til en international platform, siger eksportdirektør og partner i Komproment Danish Building Design.

Prisvinder satser på eksporteventyr

Komproment i Svenstrup syd for Aalborg vinder den europæiske pris SME Star Award for udvikling af innovative og bæredygtige facade- og tagelementer

Del artiklen på

Innovative, bæredygtige og energieffektive tag- og facadeelementer er ved at udvikle sig til en guldgrube for Komproment i Svenstrup syd for Aalborg. På tre år har start-up-virksomheden etableret salgsorganisationer i 13 lande, og forventningerne er at øge omsætningen til det tidobbelte i 2020. I dag udløste successen en prestigefuld europæisk pris, SME Star Award.

- Vi har skabt fundamentet til en international platform, og vi er i fuld gang med at geare virksomheden her i Svenstrup til det. Vi mander op på leverandørsiden, der kommer nye arbejdsopgaver, og vi skal have flere ansatte med de fornødne sprogkundskaber, siger Niels Heidtmann, der er eksportdirektør og partner i Komproment Danish Building Design.
 
Nøglen til succes
Når virksomheden i det nordjyske har så stor tro på, at der venter et sandt eksporteventyr i de nærmeste år, hænger det sammen med, at der er tænkt cirkulær økonomi og bæredygtighed ind i udviklingen af deres facade- og tagløsninger.
 
- I dag er efterspørgslen efter og kendskabet til bæredygtige byggematerialer generelt meget beskedent. Men det vil ændre sig, og vi synes, at vi som virksomhed har pligt til at efterlever nogle af de politiske mål og visioner om bæredygtighed, som FN har fremsat. Derfor har vi tænkt det ind fra start, så produkterne er udviklet efter principperne i cradle2cradle. Bæredygtigheden ligger i, at vores facade- og tagløsninger kan skilles ad, genbruges eller bruges igen i en ny produktion, siger Niels Heidtmann og fortsætter:

- Vi har samtidig været fokuseret på, at vores produkter også skulle være konkurrencedygtige på prisen. Ved at samarbejde med en tysk fliseproducent er det lykkedes at nedsætte brændingstiden, så omkostningerne og dermed også prisen er blevet væsentligt reduceret.
 
Stigende efterspørgsel
Thomas Uhd, der er branchedirektør i Dansk Byggeindustri i Dansk Byggeri, er overbevist om, at der i den nærmeste fremtid er forretning i bæredygtige byggematerialer:
 
- 30 % af alt affald kommer i dag fra bygge- og anlægsbranchen. Derfor har vi en stor forpligtelse til hele tiden at udvikle bæredygtige byggematerialer, der kan genbruges eller genanvendes. Jeg er overbevist om, at efterspørgslen efter bæredygtige og cirkulære byggematerialer vil stige, og virksomheder som Komproment viser vejen til, hvordan man i fremtiden driver en succesfuld forretning inden for byggeindustrien, siger Thomas Uhd.

-kj

Læs mere om Facader

19/2 2018