bygma
bygma
scroll
Schweizere køber CembritSwisspearl Group AG fordobler sin virksomhedsstørrelse takket være overtagelsen af Cembrit.

Schweizere køber Cembrit

Nordjyske Cembrit kommer på schweiziske hænder, efter familievirksomheden Swisspearl Group har gennemført en overtagelse af de i alt 1400 ansatte hos den danske tag- og facadespecialist

Af Daniel Christensen

Den schweiziske familievirksomhed Swisspearl Group har overtaget aalborgensiske Cembrit. Med overtagelsen får Swisspearl Group 1400 ansatte og vokser dermed til i alt 2600 ansatte. Swisspearl Group bliver dermed den næststørste fibercementproducent i Europa.

I en pressemeddelelse kalder den schweiziske virksomhed selv aftalen for 'Det perfekte match' og fremhæver, at Cembrits tilstedeværelse i lande som Irland og Storbritannien komplementerer Swisspearl Groups egen portefølge i bl.a. Schweiz, Østrig og Slovenien.

- Virksomhederne har næsten ingen overlapninger på deres respektive markeder og supplerer derfor hinanden perfekt. Overtagelsen vil hjælpe Swisspearl Group med at styrke tilstedeværelsen i Europa med Cembrits kernemarkeder, skriver den schweiziske virksomhed.

Swisspearl Group er ejet af iværksætter Bernhard Alpstaeg og hans familie, der bl.a. har aktiemajoriteten i Swisspor, der er den førende producent og distributør af isoleringsmaterialer i Schweiz, Polen, Tyskland, Rumænien og Østrig samt andre virksomheder i Schweiz.

- Swisspearl Group har tradition for at give de internationale datterselskaber mulighed for at udnytte egne styrker med en høj grad af selvbestemmelse. Det vil vi ikke ændre på. Med Cembrit får vi en vækst, som vil give os vinger. Overtagelsen gør os klar til yderligere vækst - også i geografiske områder, hvor vores tilstedeværelse hidtil har været begrænset, siger Swisspearl Groups administrerende direktør, Harry Bosshardt.

Så snart Swisspearl Group AG har færdiggjort en allerede udarbejdet integrationsplan, vil selskabet gå i dialog med relevante partnere og individuelt aftale de næste skridt i fællesskab. 

-dc

 

23/6 2022