left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Gulve

Første klimapositive gulv i verdenIgennem hele produktionsprocessen fra bark til færdigt gulv suger gulvmaterialet mere CO2, end det samlet set udleder. Her er det gulvet ManorOak

Første klimapositive gulv i verden

Nyudviklet korkgulv, der består af kork og genbrugsmaterialer er en gevinst for klimaregnskabet og kan være verdens første gulv, der fjerner mere CO2 fra atmosfæren end det udleder gennem hele produktionsforløbet

Del artiklen på

Samfund - Klima
Med en helt særlig udviklet kompositkerne af bæredygtige og genanvendelige materialer sætter det nye korkgulv Wicanders Wise nu nye standarder for bæredygtighed hos gulvvirksomheden Timberman.

Igennem hele produktionsprocessen fra bark til færdigt gulv suger gulvmaterialet nemlig mere CO2, end det samlet set udleder. Hos Timberman glæder man sig over at kunne tilbyde et endnu mere klimavenligt gulv, som bidrager positivt til verdens CO2-regnskab.

- Så vidt vi ved, findes der ikke noget andet gulv i verden, som fjerner mere CO2, end det udleder. Selvom mange andre gulve består af naturlige og klimavenlige materialer, skaber de stadig langt mere CO2, end de suger ud af atmosfæren. Vi er derfor glade for at kunne tilbyde et gulv, der rent faktisk bidrager positivt til klimaet, og ikke bare skader så lidt som muligt, siger Poul Kristensen, der er salgskonsulent hos Timberman, der allerede inden har oplevet en stærkt stigende interesse for de generelle bæredygtige egenskaber ved korkgulve:

- Kork bliver nu anvendt som gulvmateriale i en lang række nye bolig- og erhvervsbyggerier, hvor der er særligt stort fokus på miljø og akustik.

Det mest geniale ved korkegen er træets unikke evne til at regenerere (hele) sig selv efter høsten. Korkbarken høstes første gang, når træet er 25 år og derefter hvert 9. år, indtil træet bliver over 200 år.

Intet går til spilde
Udover at være et meget bæredygtigt materiale, som bidrager positivt til klimaet, er selve produktionen af kork desuden en miljøvenlig proces, da den høstes ved håndkraft med en økse, og det færdige materiale kan også genanvendes. Rester fra produktionen granuleres og benyttes som biobrændsel, så intet går til spilde. Korkresterne dækker således hele 65 procent af det samlede energiforbrug ved produktion af Wise-gulvene.

- Udover at have en positiv indflydelse på verdens miljø har korken også en mere lokal fordel, idet den i kraft af sin effektive isoleringsevne er med til at optimere boligens energiforbrug. Korkgulvet sikrer i det hele taget et godt indeklima og er således testet og fri for mere end 2.000 potentielt skadelige kemikalier, forklarer Poul Kristensen.

Suger støj og larm
Udover de bæredygtige egenskaber har det nye korkgulv også væsentlige akustiske fordele, da kork absorberer lyden. Wicanders Wise kan reducere støj i lokalet med helt op til 53 procent, hvilket ifølge Poul Kristensen er en fordel i mange forskellige typer af byggerier:

- Akustik er et stort problem i mange nybyggerier på grund af mange store og hårde flader samt høje lofter. Derudover er store bygninger med mange mennesker, som eksempelvis institutioner og kontorer, ofte en udfordring i forhold til at skabe et godt opholds- og arbejdsmiljø med en behagelig rumklang. Her kan et korkgulv som Wicanders Wise forbedre akustikken betydeligt, uden man behøver tæpper eller andre bløde materialer, der samler støv og snavs.

Af yderligere egenskaber kan det nævnes, at gulvet er vandresistent og ikke indeholder PVC. Gulvet leveres også med kliksystem, så det nemt kan lægges på store arealer op til 300 kvadratmeter.

-jhn

Læs mere om høst og produktion af korkgulve i BygTeks reportage her


Fakta om Wicanders Wise
Bidrager positivt til verdens CO2-niveau
Lavet af natur- og genbrugsmaterialer
Op til 53 procent lyddæmpning
BREEAM-certificeret
Non-PVC
Kliksystem
Kan lægges på store flader på op til 300 kvadratmeter
VandresistentLæs mere om Gulve

13/11 2019
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Interface

  Interface

  Human Nature
 • PCI

  PCI

  PCI til fagfolk - Nemmere og mere sikker fliselægning
 • GRANAB strøsystemer

  GRANAB strøsystemer

  Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister