Utzin utz
scroll
Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan- Det er super interessant at arbejde med en virksomhed, der har ambitioner om at blive endnu stærkere økonomisk og miljømæssigt, siger Henrik Mielke (th.).

Henrik Mielke skal også være bestyrelsesformand i Uniplan

Ny bestyrelsesformand for Uniplan Danmark bliver Henrik Mielke, som skal hjælpe med at professionalisere, konsolidere og udvikle undergulvsfirmaet, som er gået fra 14 ansatte til 106 ansatte på under ti år

Uniplan Danmark har ansat tidligere koncerndirektør i MT Højgaard Holding, Henrik Mielke, som bestyrelsesformand.

- Jeg glæder mig til at være med på rejsen med en virksomhed, der har et ønske om at blive mere professionel i sine processer, forretningsmodel og metoder. Stifter Hamed Alaei har mange overvejelser om, hvordan han ruster Uniplan til fremtiden.

- Jeg skal hjælpe ham med at realisere planerne, gøre virksomheden mere robust og sikre et stærkere fodfæste, siger Henrik Mielke.

Henrik Mielke har en lang karriere i byggeriet bag sig og erfaring med at drive en virksomhed med stor egenproduktion. Derfor var han det perfekte match for Uniplan Danmark:

- Vores udvikling har sendt os fra første division op i Superligaen. Hvis vi skal følge med efterspørgslen og konsolidere og udvikle vores virksomhed, har vi brug for professionel hjælp fra stærke kræfter i byggeriet.

- Henrik var et virkelig godt match for os, og jeg er helt blæst bagover af det engagement, han har lagt for dagen. Det er guld værd for mig at få sådan en stærk sparringspartner, siger Hamed Alaei.

Uniplan Danmark producerer sin egen beton til undergulve og lægger undergulvene med egne medarbejdere. Virksomheden har udviklet et additiv til termobeton, der gør det muligt at bruge 20 % mindre cement og dermed reducere CO2-udledningen.

Betonblandingen kan støbes ned til 6 grader mod 10 grader normalt, er selvudtørrende og mindsker udtørringen af bygningen med fem liter vand per m2.

- Jeg er positivt overrasket over, hvor professionelt Uniplan Danmark arbejder med at reducere sin CO2 udledning. De gør sig mange tanker om deres rolle i fremtidens byggeri og har fået udviklet EPD'er på deres beton.

- Det er super interessant at arbejde med en virksomhed, der har ambitioner om at blive endnu stærkere økonomisk og miljømæssigt, siger Henrik Mielke.

Da Uniplans beton er selvudtørrende, forkorter den byggeperioden i boligbyggerier med en uge per opgang, ligesom der kan bruges markant mindre energi på opvarmning. Det hele er dokumenteret i en EPD, som er verificeret af Sweco og Teknologisk Institut.

- Byggeriet går i en grønnere og mere digital retning. Vi vil med på bølgen. Det betyder også meget for mig personligt. Når jeg går ned som forælder i børnehaven, kan jeg ranke ryggen.

- Jeg bruger meget krudt på det og har mange tanker om, hvordan vi kan udvikle os i en grønnere retning, siger Hamed Alaei.

-dc

2/4 2024
 • Nytænkt teglgulv

  Nytænkt teglgulv

  gulve ›I Trekroner Kirke er gulvet en bærende del af arkitekturen
 • Kollegiet som hylder håndværket 

  Kollegiet som hylder håndværket 

  gulve ›Danmarks første kollegium særligt målrettet håndværkerlærlinge er et skoleeksempel på godt håndværk med moderne metoder, traditionelt håndværk og smukke fuldlimede gulve i egetræ 
 • Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  Trægulve anerkendes for holdbarhed og teknologi

  gulve ›Bjelins hærdede trægulve høster international anerkendelse og priser inden for bolig- og kommercielt design
 • ESG er landet – og det er godt nyt

  ESG er landet – og det er godt nyt

  gulve ›Fælles standarder skaber mere ens vilkår og fremmer en mere ansvarlig produktion i Europa. Derfor skal vi omfavne de nye standarder fra EU, lyder det fra Ege Carpets, som arbejder dedikeret for at mindske deres ressourceforbrug
 • - Branchen står i 11. time

  - Branchen står i 11. time

  gulve ›Erfarne Michael Aastrup er ny mand for bordenden i Tarkett, og han vil skrue op for debatten om den grønne omstilling
 • Junckers har fået ny mand for bordenden

  Junckers har fået ny mand for bordenden

  gulve ›Thomas Bendixen er ny administrerende direktør hos den kendte gulvproducent
 • EPD'er på (op)klods

  EPD'er på (op)klods

  gulve ›I samarbejde med Sweco har Knudsen Kilen nu udarbejdet EPD'er på cirka 70 % af porteføljen herunder på alle de mest solgte produkter. Samtidig arbejder virksomheden for hurtigst muligt at få udarbejdet EPD'er på de resterende
 • Mangel på håndværkere: Boligejere mister tålmodigheden og vil gøre det selv

  Mangel på håndværkere: Boligejere mister tålmodigheden og vil gøre det selv

  gulve ›Hver tredje boligejer, som har søgt efter en håndværker sidste år, har haft udfordringer med at finde kvalificerede håndværkere. Særligt udbredt er tendensen i hovedstadsområdet og på resten af Sjælland