left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Indeklima

Akustikguiden giver nemt overblik over alle myndighedskrav I Akustikguiden kan arkitekter, akustikere, rådgivende ingeniører, bygningskonstruktører og entreprenører nemt slå alle krav til byggeriet op uden at skulle kende hele bygningsreglementet.

Akustikguiden giver nemt overblik over alle myndighedskrav

SPONSORERET INDHOLD: Hvad siger reglerne om akustik i forskellige slags byggerier, og hvordan skaber man det bedst mulige akustiske indeklima? Ecophons Akustikguiden giver overblik over BR18

Del artiklen på

Nu udkommer Ecophons nye Akustikguiden, som giver overblik over alle de krav, Bygningsreglementet 2018 stiller til akustikken i forskellige typer af byggeri. Bogen er først og fremmest et praktisk opslagsværk rettet mod arkitekter, rådgivende ingeniører, bygningskonstruktører og entreprenører. Men også bygherrer, akustikere og alle andre med interesse for akustik kan få glæde af denne håndbog.

Akustikguiden gør det nemt og hurtigt at finde frem til, hvilke regler der gælder, uden at man skal sætte sig ind i hele bygningsreglementet. Akustikguiden er kort sagt det enkle redskab, som mange fagfolk i byggebranchen har gået og manglet.

Med Akustikguiden ønsker Ecophon også at medvirke til at forhindre unødige ekstraudgifter i forbindelse med renovering og nybyggeri. På trods af, at bygningsreglementet anfører klare grænseværdier for rumakustik, sker det ofte, at det færdige byggeri ikke lever op til kravene. Og det er dyrt og svært at rette op på en bygning med forfejlet akustik.

Derfor rummer Akustikguiden også en beskrivelse af hver rumtype, og giver anbefalinger til at designe et godt lydmiljø i den aktuelle bygning. Her kan man bl.a. læse om akustiske parametre, designmuligheder, psykoakustik og ikke mindst den gode akustiks betydning for trivsel i bygninger.

Opbygget med faneblade
Akustikguiden er omfattende, men nem at finde rundt i. Den er overskueligt opbygget med faneblade, så man nemt kan slå det segment eller emne op, man har brug for at søge viden om – hvad enten man vil undersøge reglerne for skoler, kontorer, uddannelsesinstitutioner, daginstitutioner eller hospitaler

Ved for eksempel at tage fat i fanebladet om ’Hospitaler’ og vende den første side til dette segment fremkommer en halv snes forskellige rumtyper - både en beskrivelse af rummet, en beskrivelse af myndighedskrav i henhold til BR 18 og et kommentarfelt med anbefalinger. Det hele er sat systematisk og overskueligt sat op.

Akustikguiden kan hentes her.

-los


Læs mere om Indeklima

27/6 2019