left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Indeklima

Klimadebat påvirker danskernes boligvalg

Klimadebat påvirker danskernes boligvalg

Når man spørger boligsøgende danskere hvilke tekniske foranstaltninger, der betyder mest for dem ved valg af ny bolig, svarer flest, at et energirigtigt varme- og ventilationsanlæg, er det vigtigste

Del artiklen på

For få år siden var det den hurtige netforbindelse, der vejede tungest, men i dag prioriterer 60 procent af boligkøberne den energirigtige bolig. Det viser en helt ny spørgeanalyse blandt 2.000 aktuelt boligsøgende i EDC’s køberkartotek.

Spørger man de boligsøgende til, hvorfor en energirigtig bolig er vigtig, svarer de fleste, at det skyldes de lavere udgifter til opvarmning, el og vand.

Men overraskende mange, nemlig 37 procent, angiver, at de søger en energirigtig bolig mest af hensyn til klimaet og miljøet, mens den økonomiske pointe er mindre vigtig.

Mændene mest energirigtige
Ejendomsmæglerne mærker tydeligt en holdningsændring blandt boligkøberne, og de får får mange spørgsmål til ejendommens energimærke og stand på energiområdet, ligesom der ofte spørges til, hvordan man eventuelt kan forbedre en ønsket ejendom.

Det nye er, at flere ønsker at forbedre energiforbruget af hensyn til klimaet og miljøet, hvor det tidligere i højere grad mest var et spørgsmål om at sænke omkostningerne ved at bo i ejendommen.

Det er især mændene, der går efter en energirigtig bolig, idet dette prioriteres højest af 64 procent af de mandlige købere mod 57 procent af kvinderne. Når det kommer til årsagen til at man søger energirigtige boliger, angiver lige stor andel af mænd og kvinder, at prioriteringen først og fremmest skyldes miljøhensynet.

Fornuftig totalløsning
Boliger med fine energimærker koster i reglen lidt mere, men når de efterfølgende års besparelser på energiforbruget indregnes, ender man som oftest med en særdeles fornuftig totalløsning, også økonomisk set.

Undersøgelsen er gennemført blandt 2.000 aktuelt boligsøgende personer i juli 2019


Læs mere om Indeklima

2/8 2019