Aktuelle nyheder om byggebranchen - Køkken

Nyt liv til træ i køkkenet med fødevaregodkendt olieAlle typer træ i køkkenet kan have gavn af en omgang med den nye bordolie, der trænger hurtigt ind i træet.

Nyt liv til træ i køkkenet med fødevaregodkendt olie

Bordplader, skærebrætter, skåle og træbestik kan plejes og styrkes med ny bordolie

Del artiklen på

Nu kan alt træ, der kommer i kontakt med mad, behandles med en ny bordolie, som er fødevaregodkendt. Bordolien fra den danske producent Skovgaard & Frydensberg, kan bruges til pleje af f.eks. træbordplader, skærebrætter, træskåle, bestik og andre trævarer.

Olien består af koldpresset olie fra hørfrø – kendt som linolie – kombineret med en let medicinsk olie. Den er således fri for opløsningsmidler eller andre skadelige stoffer og opfylder de europæiske krav til olier, der kan komme i berøring med fødevarer.

Hurtig virkning
Den nye bordolie kan bruges på alle træsorter. Den styrker træet ved at fylde porerne op, så der skabes en vand- og smudsafvisende overflade.

Det giver vigtige fordele for hygiejnen i køkkenet sammenlignet med andre olier. Bruger man f.eks. madolie til sit træ, er der risiko for, at overfladerne er modtagelige for bakterier og kan blive harske.

Andre træolier skal hærde i mindst en uge, hvor den nye bordolie virker hurtigt, så emner kan tages i brug umiddelbart efter behandling.

-los


Læs mere om Køkken

9/2 2018