left banner

Aktuelle nyheder - Køkken

Trækøkkener er meget populæreFoto: PR.

Trækøkkener er meget populære

Køkkener i forskellige træsorter vinder for alvor frem, og derfor lancerer køkkenkæden Invita grebsfrie låger i tre nye træsorter

Del artiklen på

Som noget nyt er det blevet populært blandt danskerne at købe køkkener med træfiner i modsætning til de seneste mange års hvide køkkener:

- I mange år har hvide køkkener været højt på en hver køkkenkøbers ønskeliste med en markedsandel på cirka 90 %, men på det seneste er der sket en ændring i danskernes efterspørgsel. Det er stadig grebsfrie låger, vi vil have, men til forskel fra tidligere er det nu især egetræ, der finder vej til flere og flere køkkener. Vi forventer, at forskellige egetræsvarianter nu vil tage en stor del af markedet, fortæller Lars Vesbo Christiansen, der er brand manager hos Invita.

Fremover vil flere køkkenkøbere ifølge Lars Vesbo Christensen også blande de hvide nuancer med træsorter.

Sortiment tilpasses
For at imødekomme den stigende efterspørgsel på trækøkkener er køkkenbutikkerne ved at tilpasse sortimentet. Derfor har Invita lanceret en serie af grebsfrie låger.

- Vi lancerede tilbage i 2016 en grebsfri låge ved navn Urban i en række lakfarver. Og nu udvider vi den serie kraftigt med tre låger i egetræ. Én i natureg, én i hvid eg og én i sort eg. Vi forventer os meget af serien, fordi vi stort set er de eneste på markedet, der tilbyder den type af grebsfrie løsninger, siger Lars Vesbo Christiansen.

Back to nature
Ifølge køkkenmanden er det en retrotendens, der er grundlaget for de ændrede køkkenvaner, hvor danskerne igen vil have naturlige materialer ind i deres hjem.

- Der er en ’back to nature’-interesse, hvor køkkener i dag indeholder noget gammelt og naturligt blandet med noget moderne. For eksempel når træsorter blandes med lak- eller laminatlåger, forklarer han.

Især i dyre lejlighedsprojekter i de store byer bliver en større andel af installerede køkkener med træsorter, og det bestyrker Lars Vesbo Christiansen i, at trækøkkener vil vinde frem.

-kj

Læs mere om Køkken

13/12 2017