Aktuelle nyheder - Lavenergi

Mere end tredobler prisen for en megawatt-timePrishoppet på knap 1400 kroner svarer til en stigning på 220 procent.

Mere end tredobler prisen for en megawatt-time

En stigning fra 625 kroner til i omegnen af 2000 kroner. Det er, hvad man som kunde hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk kan se frem til fra 1. januar. Værkets formand kalder det 'irriterende, men nødvendigt'

Del artiklen på

- Kære forbruger. Grundet den energikrise, der har ramt hele verden, ser vi os nødsaget til at varsle prisstigning på fjernvarme fra den 1. januar 2023. Prisen vil, som det ser ud nu, stige fra 625 kroner til et niveau på omkring 2000 kroner/MWh inklusive moms.

Sådan skriver Nykøbing Mors Fjernvarmeværk i en varsling til sine kunder. 

- Vi anvender i dag 50 % naturgas, 35 % el og 15 % solenergi i vores produktion. Det er vi imidlertid ved at ændre på, således at vi fremover også kommer til at fyre med biobrændsler. Men omstilling tager tid, og vi er derfor formentlig først klar i løbet af 2024 med dette ekstra ben i vores brændselsforsyning, fortsætter varslingen, inden den afsluttes med en opfordring:

- Vi skal opfordre alle til at spare på energien. Både når det gælder opvarmning, men også på forbruget af varmt vand samt elektricitet.

Formand: 'Irriterende'

Ifølge formanden for Nykøbing Mors Fjernvarmeværk, Ole Møller Knudsen, er der ingen vej udenom den markante prisstigning.

- Det er irriterende, men det er nødvendigt, når priserne stiger så gevaldigt, siger han til TV2.

Brancheorganisation for de knap 400 fjernvarmeselskaber i Danmark, Dansk Fjernvarme fortæller til samme medie, at der vil være store forskelle i danskernes fjernvarmeregninger den kommende tid.

-dc

Læs mere om Lavenergi

21/9 2022