LCA
LCA
scroll
Kræver fængselsstraf for kartelaftale på vejstribe-opgaverMarkedet for vejmarkering anslås til at have en værdi på omkring 200 millioner kroner om året. Arkivfoto.

Kræver fængselsstraf for kartelaftale på vejstribe-opgaver

Der var tale om kartelaftaler af grov beskaffenhed, da to danske entreprenører i 2014 to gange afgav samlet bud, mener Bagmandspolitiet

Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet har tiltalt virksomheder samt tre chefer for brud på konkurrenceloven, skriver Avisen.dk med reference til Ritzau.

Allerede i november 2019 var Højesteret inde og vurdere den ene af aftalerne mellem Eurostar Danmark A/S og LKF Vejmarkering A/S, der i dag hedder GVCO ApS. Her var afgørelsen, at de to firmaer i forhold til udbuddet måtte anses for konkurrenter, hvorfor aftalen blev anset for at have haft en konkurrencebegrænsning til formål.

Nu er sagen begyndt i Københavns Byret som straffesag, hvor Bagmandspolitiet vil stille krav om en bødestraf til firmaerne.

Anklageskriftet indeholder udover aftalen fra marts 2014 en påstand om kartelaftale i forbindelse med et andet udbud om vejmarkering fra Vejdirektoratet.

Udover virksomhederne er tre chefer på anklagebænken og de risikerer ifølge Avisen.dk at blive idømt fængsel. De anklagede nægter sig alle skyldige.

Advokaten for Eurostar oplyser ifølge Avisen.dk, at virksomheden ikke ønsker at udtale sig på nuværende tidspunkt, mens advokaten for GVCO ApS oplyser, at GVCO vil frifindes.

Straffesagen ventes først afsluttet i det nye år.

-pf

25/11 2021