left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Nedrivning & Miljøsanering

Krav om certificering ved asbestarbejde er på vej

Krav om certificering ved asbestarbejde er på vej

Enhedslistens arbejdsmiljøordfører, Christian Juhl, har haft beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard i samråd i Folketingets Beskæftigelsesudvalg, der beskæftiger sig med arbejdsmiljøsager

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Samrådet handlede om den sag, hvor en arbejdsleder bevidst svindlede med resultatet af analyser af asbest, og hvor nogle medarbejdere fattede mistanke og selv betalte for en uvildig analyse.

Det blev konstateret, at der var svindlet med analyseresultatet, og at der var asbest p den pågældende arbejdsplads, uden at de korrekte sikkerhedsforanstaltninger blev foretaget.

Christian Juhl er godt tilfreds med resultatet af samrådet, hvor ministeren gav tilsagn om både at kigge på den pågældende sag, og hvordan man fremover kan sikre, at det er professionelle, uvildige aktører, der tager test på arbejdspladser.

Skal føle sig trygge
Samtidig skal man sørge for at medarbejderne får kendskab til testresultaterne på samme tid som arbejdsgiverne og direkte fra det pågældende firma:

- Det er vigtigt at medarbejderne kan føle sig trygge ved prøverne, og der var også relativ stor enighed på mødet om, at hvis der direkte svindles med den slags analysere, skal det have alvorlige konsekvenser for den arbejdsleder eller arbejdsgiver der svindler, siger Christian Juhl til BygTek.

En over nakken
Det har fået den alvorlige konsekvens for den pågældende arbejdsleder, der svindlede med resultaterne, at vedkommende blev fyret, men det mener Enhedslistens arbejdsmiljøordfører ikke er nok:

- Hvis vi andre laver noget, der er i strid med loven, plejer vi at få ’en over nakken’. Jeg er også blevet fyret nogle gange gennem årene, og det er da selvfølgelig ubehageligt at blive fyret, men nogen egentlig straf er der jo ikke tale om. Jeg forstår godt, han blev fyret, for det gik jo ud over firmaets troværdighed, hvis han blev der. Hvis der er tale om gentagne, alvorlige overtrædelser af reglerne, bør man eksempelvis miste retten i fem år til at være ansvarlig for ansatte som arbejdsleder eller have ansatte i firmaet, siger Christian Juhl, der dog under understreger at der skal være tale om ’gentagne og alvorlige tilfælde’:

- Det er en meget vidtgående konsekvens, men vi har allerede i dag reelt en mulighed for at sætte folk i fængsel. Den regel er dog aldrig blevet brugt, siger han videre

Spillet hasard med liv og helbred
De er i den pågældende sag tale om, at arbejdslederen har spillet hasard medarbejdernes liv og helbred ved at ændre resultaterne i en analyse, fordi han godt vidste, at der var asbest.
Men det var nødvendigt for at få folkene til at arbejde videre, at de ikke kendte resultatet:

- Det skete sandsynligvis, fordi man nogle gange har travlt på arbejdspladsen, og den pågældende leder har syntes, at man ikke havde tid til at foretage den nødvendige og påbudte sikring mod asbest. Det er omfattende at lave en forsvarlig behandling af asbestsanering af, og derfor gik vi faktisk også videre, fordi ’Blik & Rør’ har lavet et forslag til en styrket indsats på asbestområdet, hvor de blandt andet taler om, at der bør etableres en certificeringsordning for de virksomheder, der udfører asbest sanering med asbest involveret. De har også foreslået, at man i tilstandsrapporten, når der handles hus, skal være en rubrik, hvor der skal krydses af, om der er asbest i huset eller ej. Så ved man, hvis et hus skal renoveres, på forhånd om, der er asbest, siger Christian Juhl.

Venter invitation til kaffe
BygTek spurgte efter samrådet, hvad han regner med, at det næste skridt bliver, og han venter nu på en invitation fra ministeren til en kop kaffe, hvor arbejdsmiljøordførerne kan sætte en ’Asbestgruppe version 2,0’ i drift:

- Så beder vi arbejdsgiverne, fagforeningerne og Arbejdstilsynet om at komme med nogle input til, hvordan vi kan styrke indsatsen mod asbest. Omkring hver tredje bygning i Danmark indeholder asbest, og vi har allerede i 2018 lavet en plan med 20 forslag til forbedringer i indsatsen mod asbest. 18 af de forslag er på plads, og derfor er det en god idé, at gå i gang med en version to. Det lød til, at alle partier var enige i om, at det er en god idé, siger Enhedslistens arbejdsmiljøordfører videre.

Også andre skal sikres
Han påpeger, at asbestsaneringer ofte sker i områder med mange boliger, og der er det vigtigt at huske, at det ikke kun er håndværkerne, det kan gå udover:

- Det er også beboerne, der går tæt på byggepladsen, hvis det eksempelvis sker i er en stor boligforening, hvor nogle af husene skal renoveres. Derfor er der også andre vinkler end selve arbejdsmiljøet. Det erkendte ministeren, og derfor skulle man denne gang i forbindelse med arbejdet også erkende, at det ikke skal være udgiftsneutralt, som det var i den første arbejdsgruppes arbejdsgrundlag. Der skal være en økonomisk ramme at arbejde inden for, da det kan komme til at koste penge, slutter Christian Juhl

Læs mere om Nedrivning & Miljøsanering

8/10 2021