left banner
top banner
right banner

Aktuelle nyheder - Tag

Nyt termotag sikrer masser af dagslys i udestuenDet er strukturen i materialet som sammen med tykkelsen på 55 mm giver pladen den store isoleringsværdi.

Nyt termotag sikrer masser af dagslys i udestuen

Med en ny 55 mm tyk Riatherm behøver udestuen ikke ligge i halvmørke under et fast tag

Del artiklen på

Det nye bygningsreglement, der træder i kraft i 2020, kan komme til at holde lyset ude af de danske udestuer. Kravene til isolering skærpes nemlig så meget, at det vil være logisk at lægge et fast tag med 350 mm isolering under. Men så er det slut med at få det dagslys ind, som i dag strømmer ned gennem termotag i plast.

- Vi forudså, at de nye krav ville sætte termotaget under pres ved nybyggeri af udestuer og vinterhaver. Men nu kan vi præsentere et nyt termotag, der lever op til kravene, så der stadig kan komme dagslys ned i udestuen og videre ind i den bagvedliggende stue, siger Anders Topp, divisionschef hos Rias, der er nordisk distributør af termopladerne Riatherm.

U-værdi på 0,8
Den nye plade sætter med en tykkelse på 55 mm en ny standard for termotage. Det er det hidtil tykkeste termotag på markedet og med den bedste isoleringsværdi. Taget lever således allerede op til de krav til isoleringsværdi, der vil gælde for nybyggeri fra 2020.

- En U-værdi på 0,8 er ganske formidabel for denne type tag, siger Anders Topp. U-værdien opfylder alle de gældende krav til nye byggerier og vil også leve op til de skærpede krav, der kommer med det nye bygningsreglement i 2020.

Den nye plade supplerer de øvrige produkter i Riatherm-serien, der nu omfatter fem tykkelser fra 10 til 55 mm.

- Vi kommer med 55 mm pladen nu, fordi boligejere, håndværkere, rådgivere og lovgivning stiller stadig større krav til isoleringsgraden i husene. De krav til U-værdi, der kommer i bygningsreglementet 2020, sætter det traditionelle termotag under pres. For at overholde kravet til isolering vil nogen måske vælge at lægge et fast tag med isolering. Men med vores 55 mm termotag kan de få et tag med en isoleringsværdi på niveau med de bedste vinduer på markedet og stadig få masser af lys ned gennem taget, siger Anders Topp.

I forhold til konstruktionen er det også mere simpelt at vælge termotaget, da det er fremstillet i polycarbonat på kun 5 kilo pr. m² og derfor ikke kræver så massiv en trækonstruktion, som fast tag gør. Samtidig er den nye Riatherm-plade med sine 1250 mm lidt bredere end andre gængse termotage, hvilket kan reducere antallet af spær til konstruktionen.

-los

Om Riatherm 55
Pladetykkelse: 55 mm, 10-lags X-struktur
Materiale: Polycarbonat
Pladebredde: 1250 mm
Pladelængde: 3000-6000 mm
U-værdi: 0,8 W / m2K
Lystransmission: 32 %
Vægt: 5 kg/m2
Garanti på lysgennemgang og gulvning:10 år


Læs mere om Tag

5/7 2017
Ståltag Tag Tagpap/Tagfolie Tagrender UndertagByggerådgivningFaldsikringGlashegnGlasrækværkGlastagGrønne TageHåndtering af tagpapInddækningIsoleringsholderMontagekonsolOverdækningRustfrie skruerSkimmelsvampSkruerStål skruerStålåseTag stilladserTag tilbehørTagberegnerTagmalingTagrende BeregnerTagrenoveringTagrensningTagstigeTermotagTrapeztagTilføj dit firma her.
Send en mail.