Aktuelle nyheder om byggebranchen - Tag

Nyt terrassesystem effektiviserer byggeriet og skåner tagdækkeren

Nyt terrassesystem effektiviserer byggeriet og skåner tagdækkeren

Nem og hurtig udlægning, robust belastningsevne og høj brandsikkerhed. Det er kerneegenskaberne i et nyt terrassesystem fra Rockwool

Del artiklen på

Et velisoleret tag er én af de mest effektive måder at reducere en bygnings energiomkostninger på. Samtidig vælger flere og flere boligejere at etablere tagterrasser for at skabe ekstra kvadratmetre i boligen. Med et nyt terrassesystem fra Rockwool kan tagdækkere i hele Norden nu nedsætte bygningers energiforbrug hurtigt, nemt og sikkert.

Med denne lancering bliver virksomheden den første leverandør af et komplet system af mineraluldsisolering til tagterrasser, der kan tåle persontrafik eller permanente belastninger som møbler eller plantekasser. Som bonus sikrer stenulden lydisolering, så man fra boligen ikke hører trinene på terrassen.

Effektiviserer arbejdet, reducerer tunge løft og minimerer spild
Det nye terrassesystem, Toprock Terrace System, er en omkostningseffektiv løsning til isolering af tagflader. Systemet er en videreudvikling på den eksisterende løsning til tagisolering, Toprock CFT, som gør det enkelt at bygge energieffektive tage, hvor faldet skabes ved hjælp af isoleringen.

- Med Toprock Terrace System kan vi præsentere en enkel isoleringsløsning, som letter arbejdet på byggepladsen og reducerer tunge løft. Det nye system består af tre dele: kileskårede lameller, en underlagslamel og en trykfordelende topplade, som hurtigt og nemt kan placeres på en tagflade. Det sparer tid i installationen og effektiviserer arbejdsprocessen. Systemet er ligetil uden meget forarbejde, og det sparer tid og besvær på pladsen, fortæller Hans Henrik Ter-Borch, chef for produktudvikling hos Rockwool Nordics.

Systemet leveres samlet på en genanvendelig miljøpalle, der indeholder komplet tilpassede mængder, så spild minimeres og udlægningen effektiviseres. Miljøpallen er bygget af isolering, så det eneste der er tilbage efter installationen, er et genanvendeligt beskyttelsesfolie. Desuden er systemet uorganisk, og det betyder en holdbar og bæredygtig løsning til byggeriet.

Brandsikkerhed er afgørende på tag
Toprock Terrace System er lavet af brandsikker stenuldsisolering, som sikrer en høj brandsikkerhed på bygningens tag fra begyndelsen af byggeriet:

- Brandsikkerhed i tagkonstruktioner kan have afgørende betydning for, hvor hurtigt en brand udvikler og spreder sig. Toprock Terrace System er lavet af brandsikker isolering og i tilfælde af brand vil stenulden forsinke spredningen af branden og samtidig beskytte den bærende konstruktion i bygningen. Det betyder, at beboerne får længere tid til at komme ud i sikkerhed, og de materielle skader på bygningen begrænses, siger Hans Henrik Ter-Borch.

På grund af stenuldens brandegenskaber behøver tagterrassen ikke blive pakket ind i andre materialer efterfølgende, hvilket også bidrager til en effektivisering af arbejdsprocessen både ved renovering og nybyggeri.

-jhn

Læs mere om Tag

4/12 2017

Mest læste


Seneste nyheder