Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

For første gang: En stille tur i svømmehallenDe hårde overflader i en svømmehal giver normalt et ubehageligt lydmiljø, hvor skrig og plask forstærkes til en massivt rungende støj. Ecophon har nu fundet en løsning.

For første gang: En stille tur i svømmehallen

En svømmehal er måske den sværeste akustiske udfordring overhovedet. Men nu lancerer Ecophon en samlet løsning baseret på en helt ny type akustikplader, der kan absorbere støj i klasse A

Del artiklen på

SPONSORERET INDHOLD: Glæd dig til fremtidens stille svømmehaller, vandlande og indendørs pool-områder.

På stranden kan man ligge i timevis og nyde den stille lyd af bølgerne. Det er der næppe mange, der gør i en svømmehal. Tværtimod skaber de store rum med deres hårde overflader et ofte ubehageligt lydmiljø, hvor skrig og plask forstærkes og mudres sammen til en massivt rungende støj. Indendørs poolområder i f.eks. hoteller og private ejendomme har ofte et lige så ubehageligt lydmiljø.

Det der skulle have været en afslappende oplevelse, bliver i stedet stressende. Brugerne bliver hjernetrætte og afkorter besøget. Det kan de rigtige akustikløsninger nu ændre på.

Den komplette løsning
Nu findes der for første gang en komplet akustisk løsningspakke til svømmehaller, vandlande og poolområder, hvor lydmiljøet alle steder i bygningen bliver reguleret effektivt, praktisk og uden unødvendige udgifter.

Ecophon har udviklet to typer overflader, der har gjort det muligt at lave akustikplader, der både tåler vand, klor og høj luftfugtighed, samtidig med at det bagvedliggende akustiske materiale bevarer sine gode lydabsorberende og klang-regulerende egenskaber.

Nye fordele på både pris og kvalitet
Ecophons store produktudvalg gør det muligt at regulere akustikken i alle dele af bygningen - hvad enten det er en svømmehal, et vandland, et indendørs poolområde eller andre våde miljøer. Lydmæssigt bliver løsningen optimal, fordi man nu kan bruge præcis de akustiske materialer fra Ecophon, der giver bedst resultat på hvert enkelt sted i bygningen: fra forhal til kontorer til selve svømmehallen.

I vådområderne kan man spare udgifter, fordi man målrettet kan veksle mellem at bruge en løsning, der er helt vandtæt og tåler klor på de steder, hvor det er nødvendigt. Mens man på andre steder kan nøjes med en løsning, der tåler vandstænk – eller blot høj luftfugtighed og varme.

Artiklen fortsætter under billedet...
Især i spaområder er der en forventning om ro. Udover et mere roligt miljø lever Ecophons nye akustikpladeløsning op til tre andre krav: Den bliver bæredygtig, økonomisk og nem at DGNB-certificere.

De 5 krav til akustikløsninger i en svømmehal
Det fysiske miljø i svømmehaller og vandlande er meget barskt. Lydniveauet er højt, og samtidig er sikkerheden kritisk. Derfor stilles der helt særlige krav til løsningen og materialerne, når man skal skabe ordentlig akustik. En god akustikløsning skal derfor mindst leve op til disse fem krav.

1. Skal reducere støjen
Først og fremmest skal løsningen reducere støjniveauet effektivt. Samtidig skal den regulere klangen i rummet, så tale og tilråb bliver klart og let at forstå; og så baggrundsmusik bliver behagelig at lytte til. Det handler altså både om trivsel og sikkerhed. Det kræver, at man vælger en type akustikplade med den helt rigtige type af dæmpning til stedet – og den rigtige kombination til placeringen:

Den bedste løsning bruger både et heldækkende akustikloft og vægabsorbenter eventuelt supplereret med frithængende enheder.

2. Skal tåle vand
Det er vigtigt at anvende akustikplader, der ikke påvirkes af vandstænk. Ecophon har udviklet to overflader specielt til formålet: Akutex HS, der er en vandbestandig overflade, der kan modstå direkte vandsprøjt og en Advance-film, som er fuldkommen vandtæt.

3. Skal kunne modstå høj luftfugtighed og varme
Kombination af konstant fugt og varme er barsk for alle byggematerialer. Ecophon tilbyder nu en række forskellige typer akustikplader, der kan klare dette miljø. De er alle gennemtestet og overholder ISO-standarden EN 13964. De kan modstå en permanent omgivende relativ luftfugtighed på 95 % ved 30°C.

4. Skal kunne modstå korrosion
Alle de Connect-skinnesystemer og andre dele til installationen, som Ecophon anbefaler, er korrosionsbestandige. De har C4- klassificering (ISO 12994-6), men de overholder også de skrappe ISO 13964 klasse-D krav. Det betyder, at de tåler endnu hårdere miljøer end luftfugtigheden på 95 % og 30°C.

5. Skal kunne modstå klor
Alle anbefalede Ecophon-absorbenter og skinnesystemer er testet i miljøer med en høj klorkoncentration.

Læs mere om Vægge & lofter

13/2 2019
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger