Aktuelle nyheder - Vægge & lofter

Troldtekt åbner ny produktionslinjeDen nye fabrikshal er 320 meter lang og 43 meter bred og har kostet 180 mio. kr. at bygge. Med det nye anlæg fordobler Troldtekt sin produktionskapacitet

Troldtekt åbner ny produktionslinje

Troldtekt fordobler nu produktionen af akustikplader med en ny, energieffektiv produktionslinje

Del artiklen på

13.000 kvadratmeter ny produktion er klar til at blive taget i brug på Troldtekts fabrik i Troldhede i Vestjylland. Efterspørgslen på akustikplader – både til større byggeprojekter og private hjem – er steget så markant, at Troldtekt har valgt at fordoble produktionskapaciteten og investere 180 mio. kr. i en ny, energieffektiv produktionslinje med moderne robotteknologi. Udvidelsen skal også bane vej for vækst på nye markeder – primært i Sverige og Tyskland.

Produktionslinjen bliver officielt indviet for inviterede gæster af finansminister Kristian Jensen og borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune Hans Østergaard mandag den 25. februar fra kl. 10.15. Efter indvielsen er det muligt at tage et nærmere kig på Kawasaki-robotterne, høvleanlægget og linjens øvrige komponenter, mens produktionen af akustikplader er i fuld gang.

Klimavenlig, dansk produktion
Investeringen i en moderne og energieffektiv produktion i Troldhede er i tråd med Troldtekts vision om at tilbyde markedet bæredygtige akustikløsninger. Troldtekt akustikplader består af lokale, naturlige råvarer – vestjysk rødgran og cement fra Aalborg Portland. Det betyder også, at CO2-udledningen ved transport af råvarer til fabrikken er minimal.

- Vores dna er dansk, og vi er glade for at være i Troldhede, hvor vi har produceret Troldtekt siden 1935. Det var oplagt at holde produktionen i Danmark og dermed opnå synergi med den eksisterende produktion. Vi har dog brugt kræfter på at designe en topmoderne produktionslinje, hvor automatisering og robotteknologi gør os konkurrencedygtige i forhold til produktion i lavtlønslande. På den nye linje gør vi alting smartere, og vi kan hurtigere omstille produktionen, når vi udvikler nye designløsninger eller møder nye krav på eksportmarkederne. Der er tale om et stort byggeri, som har den nyeste robotteknologi, siger Peer Leth, administrerende direktør i Troldtekt.

Han glæder sig over, at byggeriet er forløbet efter den lagte tidsplan og inden for det lagte budget.

Troldtekt har længe været anvendt i skoler, daginstitutioner, svømmehaller og virksomhedsdomiciler. Efterspørgslen er også steget fra private husejere, som ønsker et naturligt akustikloft i deres hjem.

-los

Læs mere om Vægge & lofter

13/2 2019
 • Panelbyg

  Panelbyg

  Recticel isolering  til hele byggeriet  –  Lampda værdi ned til  0,021 W/mK
 • Københavns Listefabrik

  Københavns Listefabrik

  Se listekataloget - verdens største udvalg af trælister
 • Ecophon

  Ecophon

  Akustiske loftsystemer der sikrer god lyd og økonomiske løsninger
 • Sundolitt

  Sundolitt

  Her finder du alt du skal bruge til effektiv isolering af gulv, væg og tag