Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Arbejdstilsynet gennemfører særlig tilsynsindsats med fokus på støvanVærktøj tilbyder gratis vejledning og demonstration på byggepladsen

Arbejdstilsynet gennemfører særlig tilsynsindsats med fokus på støv

SPONSORERET INDHOLD: Arbejdstilsynet vil i 2022 have større fokus på det farlige byggestøv, der findes på byggepladserne. anVærktøj guider dig igennem, hvordan du konkret overholder kravene

Del artiklen på

Det kan være svært at finde hoved og hale i reglerne. Derfor hjælper anVærktøj dig med et overblik over nogle af de fokusområder, Arbejdstilsynet holder øje med, samt hvordan du konkret overholder kravene.

Brug sug på alle maskiner, f.eks. save, boremaskiner og slibemaskiner. Tilkobl dit el-værktøj til en industristøvsuger, så byggestøvet ikke hvirvler rundt i luften.

Arbejdstilsynet anbefaler altid brug af en 'H'-godkendt industristøvsuger såsom modellen Starmix ISC 1625 H, da denne kan klare alt slags støv på byggepladsen.

Støvsug overflader, som støvet lægger sig på. Der kan være meget blandet byggestøv, som lægger sig på overflader, når der er mange håndværkere på stedet. Ventiler også rummet, så det støv, der hænger i luften, bliver fjernet. Du kan skabe frisk luft i det rum, du arbejder i, ved brug af en eller flere luftrensere.

En Sila luftrenser opsamler byggestøvet og filtrerer det fra via HEPA 14 filter og blæser kun rent luft ud på den anden side. Ved brug af flere luftrensere kan du skabe cirkulation i luften, så intet støv slipper forbi luftrenserne.

Brug støvvægge og støvdøre til at afskærme det støvende arbejde. Støvvæggen forhindrer slibestøv og byggesnavs i at sprede sig til øvrige rum. En støvvæg eller støvdør er hurtig at montere og kan genbruges flere gange. Du kan også med fordel kombinere en støvvæg og en luftrenser. Dette gøres ved brug af en saneringsramme.

Luftrenseren vil skabe vakuum i det støvede rum og rense luften for støv. Luftrenseren vil kun blæse rent luft ud i det andet rum.

Læs mere om farligt støv og støvsugere på anv.dk/støv

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

1/6 2022