Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Lokal bearbejdelse er det grønne valgKursus i energioptimering blandt medarbejderne har givet energibesparelser på mellem fem og ti % alene ved adfærdsændringer på matriklen i Middelfart.

Lokal bearbejdelse er det grønne valg

ITW Construction Products holder dele af produkthåndteringen i Danmark, og det giver mindre transport, højere kontrol med processerne og hurtigere leveringstid. Og så har de fynske medarbejdere vist sig værdifulde i at energioptimere produktionen

Del artiklen på

I Middelfart har virksomheden bag de blå NKT Fasteners skrueæsker, ITW Construction products, måttet sande, at holde visse dele af produkthåndteringen lokalt er bedst for dem, kunder og produkternes aftryk. Det gælder eksempelvis NKT Fasteners universalskruen, SPUN+, som overfladebehandles og pakkes på Fyn.

- Det er langt mere effektivt for os at fragte råvarerne i store bulke, hvorefter vi selv overfladebehandler og pakker dem lokalt. Det sparer noget fragt, som vi jo skal have så lidt af som muligt. Og så har vi højere kontrol med processerne. Der er bare en lang række fordele ved den lokale håndtering, fortæller Jan Nissen, der er Production Maintenance Manager i ITW Construction Products og tilføjer:

- Og det giver jo produkterne det danske kvalitetsstempel, som både vi og kunderne sætter
stor pris på.

Søm og skruer varmer nabobygninger op
Det er dog ikke kun transporten, der er grøn. For kompressorerne og ventilationen i produktionshallerne på den 50.000 m2 store matrikel producerer en masse varme, som bliver genanvendt. Og indtil videre har arbejdet med brug af egen spildvarme medført, at to områder på matriklen udelukkende varmes op med egen spildvarme. Men der er endnu større planer for den overskydende varme.

- I fremtiden håber vi at kunne koble vores overskydende varme til den lokale fjernvarmecentral. Det handler om at nedbringe CO2-aftrykket fra vores produkter, som alle virksomheder har et ansvar for, siger Jan Nissen og fortsætter:

- Det er jo lige netop det, man er god til her i Danmark. Som land har vi en helhedsorienteret
tilgang til området, der gør de her løsninger mulige.

Foruden initiativet om fjernvarme er hele produktionen allerede forsynet af 100 % vedvarende vindenergi fra danske vindmøller.

Guld i grønne medarbejdere
Produktionsvirksomheden har i år givet medarbejderne en uges kursus i, hvordan de kan spare på energien ude i produktionen. Og det har sat skub i mange gode idéer til, hvordan de som virksomhed kan minimere energiforbruget.

- Filosofien bag har været at skabe gennemsigtighed omkring energipriser. Vi håber, det bliver en kompromisløs tilgang, så man tænker på energi, ligesom man tænker på sikkerhed og kvalitet. Vores medarbejdere har vist sig at være en stor ressource i vores grønne omstilling, og det tror jeg måske, mange virksomheder overser. Så det er en opfordring herfra til at involvere medarbejderne - ellers så snyder man sig selv, siger Jan Nissen.

-dc

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

22/2 2023