Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Slut med sure tæer Ifølge Henrik Wiingaard-Madsen har tilbagemeldingerne fra de brugere, der har testet sandalen, været ’overvældende positiv’.

Slut med sure tæer

Airtox har haft så stor succes med deres seneste sikkerhedssko, at den nu kommer i en sandal-udgave, der giver frisk luft til fødderne og endnu mere komfort

Del artiklen på

Af Daniel Christensen

Man kan næppe overvurdere det offer, håndværkerkoner og –kærester gør hver dag, når husbond kommer hjem og smider skoene. Lange, hårde arbejdsdage giver svedige fødder, og så er det uundgåeligt med sure tæer, der får øjnene til at løbe i vand.

Men nu lancerer Airtox efter stor efterspørgsel en åben sikkerhedssandal, der er selskabets første sandal på markedet. Udover at reducere risikoen for ildelugtende fødder øger den komforten betragteligt, uden at der gås på kompromis med sikkerheden. Fødderne får helt naturligt mere luft, end de normalt vil gøre i en lukket sko, og sandalen er udstyret med en sål af Airtox’ eget brand, Cool & Me, der absorberer og transporterer fugt væk fra fødderne.

- Fødderne er maksimalt ventileret, og man får den lækre følelse af at få frisk luft til tæerne, siger administrerende direktør i Airtox, Henrik Wiingaard-Madsen.

If it ain’t broke…
Flere elementer af designet i den nye sandal – der har modelnavnet FS22 – er blevet kraftigt inspireret af sikkerhedsskoen FL44, som Airtox lancerede i efteråret. FL44 er Airtox’ mest populære sko til dato, og den har i månedsvis været synlig i reklamer på gader og stræder, på TV, i aviser og online.

Bl.a. er det bløde sålmateriale StyroSoft, som var en splinterny tilføjelse til FL44, blevet udviklet i flere år, inden det altså blev præsenteret i september. Da Mester & Svend talte med Henrik Wiingaard-Madsen inden lanceringen af den siden så succesfulde FL44, kaldte han StyroSoft for en opgradering af den mere udbredte EVA-sål.

- EVA-sålen er blød og behagelig, men det er ikke den optimale løsning, når man sigter efter den ekstraordinære høje komfort, som man gør i Airtox. Materialet i et par EVA-såler, som man kender fra sine sneakers, vil typisk blive trådt lidt ned, når man tager dem i brug. EVA'en vil krympe cirka 20 % over tid. Men Styrosoft krymper ikke. Det bliver ved med at have den her super bouncy effekt. Det gør, at man ikke bliver træt i fødderne, når man som håndværker går med skoene en hel arbejdsdag, hvor man typisk går mange skridt. Man vil opleve den samme komfort i de her sikkerhedssko, som man vil have i et par af de sneakers, man går i, når man ikke er på arbejde, sagde Henrik Wiingaard-Madsen dengang.

Som en sok
Den nye sandal er også udstyret med Airtox’ Pro rotationssystem, som er et hjul, man drejer på, når man skal åbne og lukke sin sko, i stedet for snørebånd. Airtox har haft flere brugere af sandalen, og den feedback, der er kommet, har været overvældende positiv.

- Folk er vilde med den. De siger, den smyger sig om foden som en sok og er lige så behagelig at have på som en sneaker, siger Henrik Wiingaard-Madsen, der er stolt af den nye sandal.

- Det er én ting at lave en sikkerhedssko, der ikke gør ondt, som er bred, og hvor der er plads til tæerne. Men at lave en, der sidder behageligt på foden, så den ikke skarver (eller gnaver på sjællandsk, red.), og som samtidig giver frisk luft, det er en helt anden ting, siger han.

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

6/4 2022