Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Tog kniven i egen hånd og opfandt en skridsikker gipsskærer Anders Møller Jørgensens virksomhed hedder Frontline Tools, og gipsskæren er hans første produkt.

Tog kniven i egen hånd og opfandt en skridsikker gipsskærer

Hvad gør man, hvis man mangler et værktøj, som ikke eksisterer i forvejen? Anders Møller Jørgensen valgte at opfinde sin egen gipsskærer, som kan spændes på en tommestok, så arbejdsprocessen både bliver hurtigere og mere sikker

Del artiklen på

Af Tine Maria Kristiansen

34-årige Anders Møller Jørgensen er egentlig tømrer, men sprang for få år siden ud som iværksætter, da han fandt på at lave en gipsskærer, hvor kniven ikke skrider, mens man skærer.

Produktet sætter man på enden af sin tommestok, hvorefter man måler op og lader skærerens knivblad køre ned gennem gipspladen.

Selv beskriver Anders Møller Jørgensen sin opfindelse som ‘et lille hjælpemiddel, der er kommet for at give en hånd med’.

Skal mindske antallet af skæreulykker
Anders Møller Jørgensen håber, at det lille redskab kan være med til at forhindre nogle af de mange skæreulykker, som opstår ude på byggepladserne:

- Jeg kender mange, som, på trods af at de er dygtige håndværkere, har oplevet at skære sig. Kniven kan jo smutte, hvis man er ufokuseret et øjeblik, siger han og fortæller, at han selv har mærket på egen krop, hvor nemt man kommer til skade, når man skærer med et dårligt værktøj.

- Jeg brugte et land fra en dyksav, og der var kommet et lille hak ned i det her land, så da jeg trak kniven, røg den hen over min finger.

Prototype af legoklodser
Inden Anders Møller Jørgensen begyndte at opfinde, havde han længe gået og tænkt, at arbejdet med at skære gips måtte kunne gøres på en nemmere og mere sikker måde. Derfor gik han en dag hjem og lånte noget af sine børns gamle Lego:

- Jeg skar lidt i det og smeltede det sammen, indtil jeg havde noget, der lignede en idé, jeg havde inde i hovedet.

Efter noget tid tog Anders Møller Jensen sin prototype med til en kammerat, som var arkitekt. Sammen slog de de første streger til produktet, som blev taget med videre til en 3D-specialist, der hjalp dem med at lave det første 3D-print.

Produktet kom ud på hylderne
Efter fem til seks prototyper var Anders Møller Jørgensen endelig tilfreds med resultatet, så han gik sammen med sit nystartede team i gang med at pitche sin opfindelse til forskellige producenter:

- Min sælger ringede rundt til værktøjsfirmaer for at se, om de var interesseret i opfindelsen. Vi havde lidt forskellige bud og valgte at gå med engrosvirksomheden Svalk, som vi havde en god kemi med.

Anders Møller Jørgensen forklarer, at det har været en spændende og lærerig rejse at gå fra at være en almindelig tømrer med en idé til også at være en iværksætter, der fører sit projekt ud i livet. Og selvom det til tider har været hårdt arbejde, fortæller han, at det også har været sjovt, og at han har haft god støtte mange steder fra:

- Da vi skulle samle og levere den første produktion til Svalk, måtte hele familien, venner og bekendte træde til for at hjælpe. Jeg har blandt andet nogle sjove billeder af min kæreste, der sidder og ammer vores nyfødte barn, mens hun pakker knive. Så bliver det næppe mere iværksætteragtigt end det.

Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

10/5 2022
VærktøjAkku værktøjÅndedrætsværnArbejdshandskerArbejdslampeBefæstigelseBeskyttelsesdragterEl værktøjFaldsikringHovedværnIndustriel malingIndustristøvsugereIsoleringsholderKonstruktions markeringsmalingLaserLinie markeringsmalingMaterielopbevaringRustfri skruerSikkerhedSkruerSnavsspray Eco venlig systemStål skruerTekniske produkterTyverimærkning værktøjVærktøjskasserVærktøjsmaskinerTilføj dit firma her.
Send en mail.