Aktuelle nyheder - Værktøj & arbejdstøj

Værktøjsforhandler har været på opkøbMed opkøbet af Sminge Inventar & Maskiner og en ny forhandleraftale med britiske Axminster går Dorch og Danola nu ’all in’ på håndværktøj og stationære maskiner til trædrejning.

Værktøjsforhandler har været på opkøb

Dorch & Danola har pr. 1. februar opkøbt drejning- og maskinforhandleren Sminge Inventar & Maskiner. Opkøbet giver værktøjsforhandleren en større markedsandel inden for trædrejning og finere træarbejde

Del artiklen på

Pr. 1. februar har Dorch & Danola overtaget den lille trædreje-, maskin- og specialforretning fra Silkeborg, Sminge Inventar & Maskiner. Sminges inventar, butik og leverandøraftaler bliver dermed integreret som en del af Dorch & Danola.

I starten af februar rykkes inventaret til Dorch & Danolas butik i Odense, hvor der i fremtiden vil blive indrettet en specialafdeling med fokus på finere træarbejde. Her vil den tidligere ejer af Sminge Inventar & Maskiner, Allan Olesen, også være tilknyttet på deltid, hvor han bl.a. vil stå med trædrejning.

- Allan medbringer en masse erfaring inden for bl.a. trædrejning og vi ser det derfor som et kæmpe plus, at han bliver en del af Dorch & Danola, udtaler Gorm Sandberg, ansvarlig for marketing, kommunikation & e-commerce.

Et nyt kraftcenter for træarbejde
Med Sminge Inventar og Maskiner inklusiv leverandøraftaler og nye mærker i folden vil der blive oprettet en specialafdeling med fokus på træarbejde og -drejning.

Her vil der blive samlet flere af de mærker Sminge medbringer, bl.a. Vicmarc og Hamlet, men også eksisterende mærker fra Dorch & Danola, som inkluderer bl.a. Axminster, JET og Stubai. Alt sammen produkter med fokus på kreativt træarbejde.

- Det er tanken, at træentusiasterne kan gå ned i den nye afdeling og få alt specialudstyr og håndværktøj ét sted. Alt lige fra drejebænke til drejejern bliver samlet i den nye afdeling, udtaler Gorm Sandberg.

Dorch & Danola regner samtidig med at oprette kurser i træarbejde i løbet af 2020. Her er opkøbet af Sminge en del af planen, som vil kunne bidrage med en masse viden, erfaring og produkter inden for trædrejning. Det er bl.a. meningen, at en medarbejder fra Sminge skal undervise i trædrejningskurser.

De er kun en uges tid siden, at Dorch & Danola kunne offentliggøre, at virksomheden har indgået en eksklusiv forhandleraftale med det britiske værktøjs- og udstyrsmærket Axminster, der bl.a. henvender sig til snedker- og træarbejdsbranchen med stort maskineri og drejeværktøj samt håndværktøj, opmålingsudstyr og fastspænding.

-los


Læs mere om Værktøj & arbejdstøj

4/2 2020