Aktuelle nyheder - VVS

Alt til digitale bygningsmodeller samlet på et stedAt Uponors BIM-bibliotek nu ligger samlet på én platform, giver rådgivere bedre mulighed for at lave skræddersyede løsninger til deres byggeprojekter og samtidig spare tid.

Alt til digitale bygningsmodeller samlet på et sted

Uponor har samlet alle sine BIM-løsninger på én platform. Her kan arkitekter, rådgivere og ingeniører finde mere end 1700 produkter i åbne BIM-standarder sammen med smarte værktøjer til design i Revit

Del artiklen på

Platformen, der er designet til BIM-planlæggere i hele Europa, findes i dansk sprogversion og med den produktportefølje, Uponor markedsfører her i landet. Fokus er ikke alene på byggeri, men også på BIM-løsninger til infrastrukturprojekter.

Alle produkternes funktioner, størrelser og versioner er logget i den samme model. Modellen indeholder ikke kun 3D-geometrien, men også andre oplysninger - som tekniske attributter, identitetsdata mv. BIM-platformen opdateres og udvides med flere produkter automatisk.

- Vi tilbyder en BIM-pakke, hvor rådgivere og andre med et plug-in nemt kan lægge de mange Uponor produkter i 3D-form ind i deres modeller, fortæller customer service manager Jan Skjold Sørensen fra Uponor.

Han tilføjer:

- Det sikrer, at der kan designes et komplet projekt, som er mere præcist og kun skal ændres minimalt. Dels fordi man får det korrekte materiale lagt ind fra starten - dels kan vende, dreje og vælge forskellige ting i selve programmet.

- Når man er ved at designe en bygning og for eksempel har valgt Uponors gulvvarme, kan man nemt placere produkterne på det rigtige sted i sin 3D-model. Dermed kan man både se installationerne, som de vil blive - og få specifikationer om de forskellige Uponor-produkter, der indgår, hvad de er fremstillet af og deres dimensioner, siger Jan Skjold Sørensen.

Hurtigt at komme i gang
For Uponor er en tæt dialog med tegnestuerne hos arkitekter, rådgivere og ingeniører helt afgørende:

- Vi kan tilbyde et omfattende bibliotek af BIM-modeller, som er enkle at anvende. Tegnestuerne kan med fordel sætte dem ind i deres projekter, for der står ikke navn eller logo på, slutter siger Jan Skjold Sørensen.

Oprettelse er hurtig og nem på den nye BIM-platform, hvor der blandt andet er gratis download af Uponors plug-in til Revit.

-los

Læs mere om VVS

8/3 2021
  • Roth Clima Comfort

    Roth Clima Comfort

    Hurtigtregulerende gulvvarme med lav byggehøjde til renovering og nybyggeri
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima