Aktuelle nyheder - VVS

Det er NU, du skal tjekke dit varmeanlæg

Det er NU, du skal tjekke dit varmeanlæg

Det tager blot fem minutter at indstille temperaturen på det varme vand korrekt - og det kan spare dig mange penge

Del artiklen på

Sveder du her i sommervarmen? Det er der stor sandsynlighed for, at dit varmeanlæg også gør. Mange familier har nemlig for høje grader i varmtvandsbeholderen viser erfaringer fra forsyningsselskabet Hofor. Og der er gode penge at spare på den årlige varmeregning ved at sænke temperaturen i husets varmtvandsbeholder til de nødvendige 55 grader celsius.

Det er nu her i den varme tid, når du alligevel har sommerlukket for fjernvarmen, at du kan se, om du smider varmepenge ud af vinduet. Hvis du har husket at sommerlukke for fjernvarmen, er det eneste energiforbrug, der registreres på varmemåleren nemlig det, som bruges til at sikre varmt vand i hanen.

- Vi anbefaler, at man kun har 55 grader i varmtvandsbeholderen. Mange steder oplever vi, at kunderne har 65 grader eller mere. Det er både dyrt og helt overflødigt. Det kræver typisk blot et drej på en termostat på anlægget at rette temperaturen, siger Jimmi Eiberg, der er projektleder i Hofor.


Se denne video om, hvordan du tjekker om du har for varmt vand i hanen.


Spar penge uden risiko for legionella
Med en temperatur på 55 grader i varmtvandsbeholderen behøver man ikke at være bange for bakterievækst som f.eks. legionella, og man spilder ikke penge på energiregningen.

Eksempelvis kan en familie i København spare cirka 500 kroner ved at sænke temperaturen fra 65 til 55 grader celsius. Mange steder i landet er varmen dyrere end i hovedstaden, og her vil gevinsten være tilsvarende større.

Brug et termometer
Hvis du er en af dem, der vil slippe for en tur ned i varmekælderen med mindre det er strengt nødvendigt, så har Jimmi Eiberg et tip:

- Hvis du vil undersøge, om du har for varmt vand i din varmtvandsbeholder uden at gå ned i kælderen kan du skrue helt op for det varme vand i den hane, der er længst væk fra varmeanlægget, fylde et glas og sætte dit stegetermometer i. Viser det her en temperatur på over 50 grader, så er vandet i dit anlæg for varmt, og der er penge at spare ved at aflægge varmeanlægget et besøg, råder han.

Isolér rørene
Det er også en god ide at undersøge, om ens rør med varmt vand er isolerede. Du mister nemlig let omkring 1000 kroner om året, hvis du eksempelvis har otte meter uisolerede rør, som det varme vand løber igennem - også selv om du har den rigtige temperatur i din varmtvandsbeholder.

- Hvis man isolerer sine rør og sørger for 55 grader i varmtvandsbeholderen, så kan en villafamilie typisk spare op til 1500 kroner om året på varmeregningen, siger Jimmi Eiberg, der understreger:

- Rådene gælder i øvrigt også i etage-ejendomme, hvor der endda er endnu flere penge at spare.

Gode råd til at spare på varmeregningen
- Luk for varmeanlæggets sommerventil og sluk for cirkulationspumpen om foråret.
- Sænk temperaturen til 55 grader celsius i din varmtvandsbeholder.
- Isolér de rør i dit hjem, hvori der løber varmt vand. Den investering er typisk tjent ind på mindre end et år.

-los

Læs mere om VVS

2/8 2018

Mest læste


Seneste nyheder

  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima