left banner

Aktuelle nyheder - VVS

Fleksibel skakt-enhed forkorter VVS-montagetidUponors nyudviklede skaktenhed er med sit kompakte design og ensartede kvalitet velegnet til etage- og rækkehusbyggeri, og medfører kortere montagetid.

Fleksibel skakt-enhed forkorter VVS-montagetid

Uponor sender nyudviklede, præfabrikerede VVS-skaktenheder på markedet, som giver en række indlysende fordele i moderne etagebyggeri og rækkehuse

Del artiklen på

Det var arbejdet med projektet Sluseholmen i Københavns Sydhavn, som gav indsparket til idéen om et helt nyt, kompakt og fleksibelt modul til styring af vand og varme i forskellige boligtyper.

Sluseholmen er tegnet af Årstiderne Arkitekter og er et omfattende etagebyggeri med boligkarréer i Københavns nye, prestigefyldte kanalby. Hertil har Uponor i byggefase 1 leveret et par hundrede af de nye skaktenheder, som håndterer gulvvarme og brugsvand, samt inkluderer en eltavle monteret øverst på modulet.

Snart skal yderligere godt 400 skaktenheder monteres i byggeriets fase 2 og 3, efter samme princip.

Der er tale om et nyudviklet, præfabrikeret modulprodukt, som er blevet til i tæt, tværfagligt samarbejde mellem Uponor, totalentreprenøren KPC, ingeniørerne fra Midtconsult og VVS Søberg.

Produktudviklingen er sket med sparring fra Uponors fabrik i Celle, og succesen understreges af, at den nye skakt-enhed allerede nu bliver refereret til som ønsket løsningsmodel i et stigende antal nye udbud på byggemarkedet.

Mange fordele
Enheden består af et præfabrikeret grundmodul plus løse modulsæt til fleksibel, individuel tilpasning i installationsprocessen. Fordelene er først og fremmest et langt hurtigere, fejlfrit og gnidningsløst VVS-montørarbejde, en ensartet teknisk kvalitet, standardiseret design, vare-flow og service, fleksible tilslutningsmuligheder samt et pænt og ordentligt resultat, hvor al teknologien er samlet ét sted i boligen.

Hos Uponor ser man et stort potentiale for den nyudviklede ’prefab’ VVS-løsningsmodel, og yder samtidig de projekterende i byggebranchen faglig rådgivning med henblik på valg af løsning, dimensionering med videre til et givent projekt. Som ved alle Uponors produkter gælder også her, at indeklima, bæredygtighed og langtidsholdbare, praktiske og enkle løsninger vægtes højt.

Artiklen fortsætter under billedet...
Det nye, kompakte og fleksible modul til styring af vand og varme blev første gang brugt på projektet Sluseholmen i Københavns Sydhavn.

Kreativt samarbejde
De involverede fagekspertiser i udviklingen af produktet fremhæver det grundlæggende ønske om en standardisering til sikring af kvalitet og strømlinet montage. Projektchef Jan Persson fra VVS Søberg udtaler:

- Når man anvender disse nye skaktenheder i et byggeri, sparer man montagetid på byggepladsen og skal bruge færre montører til opgaven. Montører er en knap resurse, så jo mindre tid de skal bruge på denne arbejdsopgave i et projekt, jo mere tid frigøres til andre opgaver. Processen forløber gnidningsløst, og resultatet får en ensartet kvalitet.

Der ligger et grundigt fodarbejde med stor faglig ekspertise og kreativt samarbejde bag udviklingen og optimeringen af de nye Uponor-skaktenheder. Herunder det tværfaglige samarbejde, der gør produktet endnu mere fordelagtigt for aktørerne i byggeprojekterne fremover. F.eks. er der tilføjet en eltavle, monteret øverst på skaktmodulet, hvor elektrikerne kan anbringe deres elementer.

-los
Læs mere om VVS

26/9 2018
  • Munters

    Munters

    Energieffektive luftbehandlingsløsninger. Ideelt og kontrolleret klima
  • Danvak

    Danvak

    Forum for professionelle inden for HVAC, energi og indeklima