Aktuelle nyheder - VVS

Valgte ekstern bestyrelse: Man kan jo ikke alting selvRasmus Boiden Madsen og Brian Kastberg (th.) ser store fordele ved en professionel bestyrelse med helt andre kompetencer, end de selv har. Her med Anne Chabert, der har omfattende bestyrelseserfaring.

Valgte ekstern bestyrelse: Man kan jo ikke alting selv

Når man har en professionel bestyrelse, skal man også bruge den ordentligt. Dét mener Brian Kastberg fra entreprenørvirksomheden Madsen & Kastberg, der oplever stærk vækst og derfor har valgt eksterne bestyrelsesmedlemmer

Del artiklen på

Som virksomhedsejer er fokus ofte på den daglige drift. I en hektisk hverdag er der sjældent tid til overs til at tænke mere overordnet og få virksomhedens strategi og værdier videreudviklet. Derfor skal ejerledere og direktører bruge den oplagte mulighed for at få de rigtige kompetencer ind i virksomheden gennem bestyrelsen i stedet for at prøve på at kunne det hele selv.

Dét mener ejer og direktør i VVS- og entreprenørfirmaet Madsen & Kastberg, Brian Kastberg. Efter mange års erfaring som projektleder, driftschef og direktør stiftede han sammen med Rasmus Boiden Madsen i 2019 håndværksvirksomheden, der udfører servicearbejder og entrepriser inden for VVS-, tømrer- og murerfaget.

- Jeg har tidligere siddet i bestyrelser, som udelukkende bestod af de samme mennesker, som drev virksomheden til daglig, og der oplevede jeg en række udfordringer. Et bestyrelsesmøde udelukkende med interne, der driver virksomheden til daglig, ender ofte i driftsnak siger Brian Kastberg og tilføjer:

- Derfor var Rasmus og jeg enige om, at vores bestyrelse skulle bestå af folk, der med nogle andre kompetencer kan hjælpe os til at drive virksomheden fremad. For lige meget, hvor dygtig en leder du er, kan du nemlig aldrig blive bedre end en velvalgt bestyrelse, der med deres forskellige kompetencer sammen kan bringe virksomheden videre til næste fase.

Skarpe profiler til bestyrelsen
Derfor ledte makkerparret efter to eksterne profiler til deres bestyrelse. Det ene valg faldt på Anne Chabert, der gennem 15 år har drevet konsulentvirksomheden Chabert & Partnere, og som har specialiseret sig i sparring, lederuddannelse og rådgivning til ejerledede virksomheder.

- Jeg havde tidligere været i et ledelsesforløb hos Anne, så jeg kendte hende i forvejen og vidste, at hun har præcis dét, vores virksomhed har brug for lige nu. Vi er på under to år vokset til 65 medarbejdere, og det kræver indsigt i samspillet mellem mennesker og rekruttering at finde de rigtige profiler, siger han og forklarer netop her årsagen til valget af bestyrelsesprofil:

- Anne er bare spot on på alt, hvad der har med mennesker at gøre. Hun har med sin fortid i HR og med sin erfaring med ledelsesrådgivning øje for at se, hvad der skal til og skære igennem – også i forhold til mig og mit velbefindende. Hun ved præcis, hvornår der skal trædes på bremsen eller drejes på rattet, så vi holder den kurs, vi har sat, fastslår Brian Kastberg.

Skal kunne bidrage
For Anne Chabert var Madsen & Kastberg et lige så oplagt valg, som hun var for dem. Hun vælger nemlig kun at være bestyrelsesmedlem i virksomheder, hvor hun ved, at hun kan bidrage med noget væsentligt – og hos VVS-firmaet i Rødovre så hun et klart potentiale.

- Det kræver stort mod at indse, at man ikke kan klare alt selv, men det er i virkeligheden også dér, man som virksomhed virkelig kan rykke. Hos Madsen & Kastberg er de villige til at række ud og invitere andre til at bistå med dét, som virksomheden og ledelsen har behov for både på bestyrelsesniveau og i driften, siger hun.

Hos Madsen & Kastberg har de således bevidst fravalgt en bestyrelse bestående af familie og venner.

- Når man vælger at have en professionel bestyrelse, skal man også bruge den ordentligt. De enkelte bestyrelsesmedlemmer skal være med til at drive virksomheden videre. Ellers er der slet ingen grund til at have en bestyrelse, understreger Brian Kastberg.

-los


Læs mere om VVS

6/4 2021