Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Der trædes på bremsen Det er stadig VW, der ligger helt i front blandt de mest solgte varebiler.

Der trædes på bremsen

Mængden af nye varebiler er for nedadgående. I årets første syv måneder er der indregistreret 13.876 nye varebiler i Danmark, og det er en nedgang på hele 12,9 % i forhold til 2022. Og nedgangen i salget ser tilsyneladende ud til at fortsætte

Del artiklen på

Af Jørli Petersen

I 2021 blev der i årets første syv måneder solgt 19.007 nye varebiler. På det tidspunkt var der fuld gang i byggeriet, men afmatningen begyndte at vise sig i 2022, hvor der blev solgt 15.901 i samme periode, og nu er vi nede på knap 14.000 med i alt 13.876 nye varebiler med helt friske nummerplader.

Den stigende rente får skylden hos de såkaldte eksperter eller specialister. Med stigende rente kan der forventes mindre gang i byggeri- og servicesektoren, men bag det hele sidder mange ansvarlige i store og små virksomheder, der nok lige trækker vejret en ekstra gang, før der eventuelt investeres i nye køretøjer til firmaet.

Samtidig er der kommet yderligere skred i den tendens, der siger, at varebilen bliver mindre. Vi taler ikke om en solid gang Yaris til hjemmeplejen rundt om i Danmark - vi har øje på de tal, der dokumenterer, at den store varebil med 3500 kg totalvægt bliver mere sjælden.

I juli blev der solgt 303 nye varebiler i den store kategori. Mange er rykket en klasse ned til den type varebil, der er flest af. Den type varebil med totalvægt omkring 3000 kg. Her finder vi alle de populære biler som Volkswagen Transporter, Ford Transit Custom og Renault Trafic. Den såkaldt lille klasse, hvor varebilerne vejer mindre end 2500 kg totalt, solgte i juli 308 nye eksemplarer. Således bliver den tidligere så almindelige type varebil med 3500 kg totalvægt overhalet.

Læs mere om Biler til byggebranchen

22/9 2023