Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Håndværkerne bruger gulpladebilerne lovligt til private formål

Håndværkerne bruger gulpladebilerne lovligt til private formål

I 2020 købte borgere og virksomheder dagsbeviser af Motorstyrelsen til 97.000 dage. Det var flere end dobbelt så mange som i 2015. Samtidig bliver en større andel af dagsbeviser købt via Motorstyrelsens app

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

En varebil på gule plader må normalt ikke bruges til privat kørsel. Men med et dagsbevis er det lovligt at køre privat i en bil på gule plader.

Med et dagsbevis kan en gulpladebil eksempelvis benyttes lovligt til at køre på genbrugspladsen eller på ferie. Dog er det maksimalt tilladt at købe 20 dagsbeviser til samme bil i et kalenderår.

Motorstyrelsen arbejder løbende på at gøre det lettere for borgere og virksomheder at følge reglerne på motorområdet. Det gælder blandt andet muligheden for at købe et dagsbevis via mobil og internet.

Bruger først og frememst app’en
Fra 2015 til 2020 er antallet af dage, hvortil borgere og virksomheder har købt dagsbeviser, steget fra cirka 46.000 i 2015 til cirka 97.000 i 2020. Det svarer til en stigning på 111 procent.

Den samme tendens er fortsat i 2021.
Borgere og virksomheder kan købe dagsbeviser via skat.dk eller via Motorstyrelsens app ’Dagsbevis’.

Motorstyrelsen har siden lanceringen af den første ’dagsbevisapp’ løbende vejledt borgere om brugen af app’en, og der er arbejdet for at øge kendskabet gennem promovering i diverse fagblade.

Ny brugervenlig app
I 2019 købte borgere og virksomheder for første gang oftere dagsbeviser i app’en Dagsbevis end via skat.dk.

I 2020 blev 59 procent af købene foretaget i app’en, og den stigende tendens er fortsat i første halvdel af 2021, hvor næsten to ud af tre køb skete via app’en På grund af den øgede interesse for at købe dagsbeviser via Dagsbevis, har Motorstyrelsen fået udviklet en ny og mere brugervenlig app, der gør købet endnu lettere for borgere og virksomheder.

Læs mere om Biler til byggebranchen

2/9 2021