Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Selvkørende VW varebilDet er svært at se noget formål med en førerløs varebil – med mindre, at der skal drikkes fredagsbajer.

Selvkørende VW varebil

VW’s afdeling for varebiler er ved at indrette et testområde ved München lufthavn til test af førerløse biler

Del artiklen på

VW er ved at indrette et testområde ved München lufthavn til test af førerløse biler. Helt korrekt er det VW’s afdeling for varebiler, der står for denne test, som udføres i forlængelse af de test, der allerede finder sted i Pennsylvania, USA.

Bilen, der benyttes til nye test med førerløse biler, er den kommende ID Buzz, og VW oplyser ifm. de nye test, at formålet er at skabe førerløse minibusser og varebiler, og de første førerløse biler forventes klar til salg i 2025.

Førerløse varebiler? Det er svært at se noget formål med en førerløs varebil. Blikkenslageren eller elektrikeren plejer som regel at følge med sin varebil, så hvorfor investere i en kostbar førerløs bil, når der allerede er mandskab til at køre bilen?

Leverance af varer så? Måske, men det kræver en helt ny form for vare- eller pakketransport, for der skal selvfølgelig være rigtige levende mennesker til at tømme den førerløse varebil, når den ankommer til adressen, og det betyder også, at mange mennesker får adgang til det der måtte være i varerummet. En god ide?

Til gengæld kan vi se det gode formål, hvis der skal drikkes fredagsbajer. Så kan man nappe en ekstra, sætte sig i bilen og blive kørt til hjemmet. Men ellers. Den førerløse varebil eller den førerløse minibus – det bliver noget lettere at finde arbejde til sidstnævnte.

-jp

Læs mere om Biler til byggebranchen

21/5 2021