Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Smart køretøj tager let transport til nye højderNy Daily introducerer Air-Pro-luftaffjedring, der kontinuerligt tilpasser sig anvendelsesforholdene, hvilket giver en glat og sikker kørsel for både fører og last.

Smart køretøj tager let transport til nye højder

Ivecos nye Daily Air-Pro-familie er udstyret med intelligent luftaffjedring med smart elektronisk styring, som forbedrer kørekomforten, beskytter fører og gods samt tilpasser sig efter anvendelseskravene

Del artiklen på

Ny Daily tager opkobling og samarbejde til et nyt niveau med den Alexa-baserede Iveco Driver Pal, den nye stemmeassistent, der gør, at chaufføren kan interagere med køretøjet og med andre chauffører via stemmekommandoer og derigennem få en sikker, stressfri og behagelig køreoplevelse.

Den avancerede motorteknologi og det nye efterbehandlingssystem sikrer fuld overensstemmelse med Euro 6-D Final og Euro VI-E under reelle kørselsforhold og over levetid (overensstemmelsesfaktor =1) forud for reglernes ikrafttræden. Den optimerede 2,3-liters motor leverer op til seks procent brændstofbesparelse og øger Dailys anvendelsesmuligheder takket være 15 % højere drejningsmoment til krævende opgaver.

Iveco præsenterede Ny Daily for sit forhandlernet og den internationale presse i et digital event, der blev livestreamet på Iveco Live Channel. Den seneste udvikling i Daily-familien af lette erhvervskøretøjer bryder grænser og introducerer nye adaptive og intelligente løsninger, der tager interaktion og samarbejde med chaufføren og ejeren til et nyt niveau, hvilket gør køretøjet til en ægte samarbejdspartner, der kan være med til at skabe et succesrigt foretagende.

Thomas Hilse, der er Iveco Brand President, siger:

- Med Ny Daily går vi videre til det næste niveau – et niveau af smarte innovationer uden sidestykke på markedet. Den byder på komfort og sikkerhed i topklasse, enestående fleksibilitet og opgaveorienteret fokus i kombination med en betydelig reduktion af ejeromkostningerne og et konstant voksende udbud af Iveco On-tjenester. For os i Iveco er forbedring en proces uden ende. Når vi har nået et mål, tager vi straks fat på det næste. Vi stopper aldrig.

Davide Diana, der er Iveco Light Business Line Director, tilføjer:

- Hver Daily-generation har sat nye standarder, og denne har gjort Daily til et ’brand inden for Iveco-brandet’ med vedvarende succes. I dag er Daily førende inden for den europæiske chassissektor og med Daily 7-tons-versionen også inden for undersegmentet med høj nyttelast. Den er tro mod sit kald om bæredygtighed og er referencepunkt inden for lette erhvervskøretøjer, som drives af alternative brændstoffer. Ny Daily gør sin entré på markedet for lette erhvervskøretøjer i et år, hvor den forventes at stige til det højeste niveau nogensinde. Indregistreringerne er vokset konstant i de sidste tre kvartaler – en trendens, som også Iveco følger.

Intelligent Air-Pro-affjedring
Ny Daily introducerer Air-Pro-luftaffjedring, der kontinuerligt tilpasser sig anvendelsesforholdene, hvilket giver en glat og sikker kørsel for både fører og last. Air-Pro Continuous Damping Control (CDC) er et eksklusivt system, som reagerer næsten øjeblikkeligt på ujævnheder på vejen, og for hver 10 millisekunder beregner det ideelle tryk på hver støddæmper for at levere den bedste dynamiske respons. Vibrationerne er reduceret med 25 % og bidrager dermed yderligere til en virkelig behagelig køreoplevelse.

Det intelligente Air-Pro-system tilpasser sig også førerens krav og giver mulighed for at styre affjedringens adfærd. Ved at vælge indstillingen Soft kan føreren prioritere komforten. Vælges Load optimeres manøvreegenskaberne og krængningskontrollen ved fuld last. Eller føreren kan med Auto-indstillingen overlade det til systemet selv at tilpasse affjedringen. Air-Pro-affjedringen tilpasser sig bilens last og reducerer krængningsvinklen med 30 % i sving, hvilket forbedrer førerens sikkerhed og beskytter lasten.

Air-Pro-affjedringen gør læsning og losning let og effektiv ved at justere højden på køretøjets chassisramme på mindre end 10 sekunder. En hukommelsesfunktion gør det også muligt for føreren at lagre tilpasningen til de sædvanlige læssehøjder, så det bliver endnu nemmere at gøre køretøjet klar.

Det intelligente Air-Pro-system er let at styre via en dedikeret drejekontakt på instrumentpanelet og ny, intuitiv TFT-grafik.

-kj

Læs mere om Biler til byggebranchen

2/6 2021