Aktuelle nyheder - Biler til byggebranchen

Smuthul til gultDen er god nok. Suzuki Jimny er på trods af alle mulige regler og begrænsninger kommet i sine helt rigtige omgivelser. Netop Jimny er oplagt på gule plader i Danmark.

Smuthul til gult

De danske regler for ombyggede varebiler siger nej, Suzuki i Europa siger nej, men alligevel er det muligt at sælge Jimny på gule plader i Danmark.

Del artiklen på

Suzuki var for snart en del år siden et af de mærker, der solgte varebiler i store bundter. Det var Vitara, der blev ombygget til gule plader, men så mente Suzuki Europa i sin store visdom, at det med varebiler ikke var noget for Suzuki, så fra den ene dag til den anden sagde man forbudt, forbudt.

Nok ikke en populær beslutning hos Suzuki Danmark. Det var en stor del af det samlede salg, der røg direkte i brokkassen, og hvordan og hvorledes Suzuki har kompenseret den danske importør, melder historien ikke noget om.

Vi kan dog nu konstatere, at beslutningen om varebiler ikke er noget for Suzuki, ikke er en beslutning, der har gennemsyret hele koncernen, for i Japan bygger man varebiler.

Og man bygger Jimny som fabriksbygget varebil.
Det har fået Suzuki Danmark til at gå på indkøb i Japan, og med en pæn stor håndfuld Jimny Van bekræftet og på vej, har man sagt pænt tak for sidst til det europæiske hovedkontor.

Samtidig kan den fabriksbyggede Jimny også benytte et bekvemt smuthul i de danske regler for ombyggede varebiler, for hvis ikke Jimny var fabriksbygget som varebil, ville det være helt umuligt at få den godkendt i Danmark, men fordi bilen er fabriksbygget, er der ingen krav til varerummets størrelse, og sin-sa-la-bim, Suzuki har pludselig en varebil, og man har en varebil, der snyder både Suzuki Europa og de danske regler for ombygning.

Suzuki oplyser, at skillerummet i den fabriksbyggede er solidt, bilen skulle også have en helt flad bund i varerummet, motoren er den samme som den er i alle andre nye Jimny, en 1,5 liters benzinmotor med 102 HK, 4-hjulstræk selvfølgelig, og prisen er 169.400 kr. før moms og 199.500 kr med moms, og uanset om man vælger gult eller tofarvet til nummerpladerne, må bilen trække 1300 kg.

-jp

Læs mere om Biler til byggebranchen

22/10 2021