Aktuelle nyheder - Byggeri

Beskæftigelsesministeren er utilfreds med sagsbehandlingstid i AESFoto Keld Navntoft

Beskæftigelsesministeren er utilfreds med sagsbehandlingstid i AES

Arbejdsmarkedets Erhvervssikring udskyder igen og igen tidsfrister for behandling af arbejdsskadesager

Del artiklen på

Af Dan Bjerring
Christiansborg

Af et svar fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard til Mai Mercado fra De Konservative fremgår det, at han ikke er tilfreds med de lange sagsbehandlingstider i Arbejdsmarkedets Erhvervssikring:

- Det er AES’s bestyrelse, der har ansvaret for driften af arbejdsskadessikringsområdet. Beskæftigelsesministeren fører lovbestemt tilsyn hermed. I mit tilsyn med AES’s bestyrelse er jeg derfor meget optaget af, hvilke indsatser bestyrelsen igangsætter for at nedbringe sagsbehandlingstiden og overholde de lovfastsatte frister. Jeg har netop i mit tilsynsbrev til AES’ bestyrelse med bekymring noteret, at sagsbehandlingstiden og overholdelsen af de lovbestemte tidsfrister for sagsbehandlingstiden har udviklet sig negativt i 2021. Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, lyder svaret til Mai Mercado.

Politiske forhandlinger
Ministeren har derfor anmodet bestyrelsen om at redegøre for resultaterne af de indsatser, der er iværksat:

- Jeg har i juni 2022 indledt forhandlinger med Folketingets partier for at indgå en politisk aftale på arbejdsskadeområdet, hvor nedbringelse af sagsbehandlingstiden er et centralt formål. Vi fortsætter de politiske forhandlinger i august måned, hvor jeg håber, at alle partier møder konstruktive op, så vi kan få landet en aftale på dette vigtige område, lyder det fra beskæftigelsesministeren.

Udskydes igen og igen og igen
Mai Mercado henviser til en bestemt sag, hvor en borger, der har fået anerkendt en arbejdsskade efter en ulykke i oktober 2019 med forventet mengrad på otte procent, skal igennem et forløb, hvor Arbejdsmarkedets Erhvervssikring først sender brev om, at sagen forventeligt vil blive afgjort i maj 2021.

Derefter følger et brev om, at sagen forventes afgjort ultimo august 2021 og i september, at sagen er udsat til juli 2022, hvorefter borgeren den 12. juli 2022 modtager brev om, at afgørelsen er udsat til februar 2023.

Udrulning af nyt system
Ministeren kan af principielle årsager ikke kommentere den konkrete sag, men oplyser, at han er bekymret over, at både sagsbehandlingstiderne og alderen for de verserende sager er stigende for alle sagstyper:

- Det er selvsagt ikke tilfredsstillende… Jeg har noteret mig, at 2021 har været præget af udrulningen af AES’ nye sagsbehandlingssystem ANS. Endvidere har situationen med covid-19 påvirket driften, og AES har igen i 2021 løftet en samfundsmæssig vigtig opgave i forbindelse med håndtering af mange anmeldte covid-19 sager på arbejdsskadeområdet. Det er dog min forventning, at udrulningen af ANS og den positive udvikling i forhold til smittespredningen fremadrettet vil skabe rum for at forbedre sagsbehandlingstiderne, forklarer Peter Hummelgaard.

Læs mere om Byggeri

1/8 2022
AfskærmningAlu stigerBeslagBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.