scroll
Bravida overtager alle VVS-funktioner hos dansk modulproducentSkandi Byg: Jesper Thomsen, Christian Halken, Henrik Aabel Vestergaard. Bravida: Claus Øvad Vinther & Klaus Villefrance.

Bravida overtager alle VVS-funktioner hos dansk modulproducent

Problemer med at rekruttere nok arbejdskraft har fået Scandi Byg til at indgå en aftale med Bravida, som nu overtager alle VVS-funktioner hos modulproducenten

Der mangler faglærte i Danmark. Det gælder ikke mindst i VVS-branchen, hvor den stigende mangel på arbejdskraft kan få konsekvenser for de mange byggeprojekter rundt om i landet. Den udfordring mærker man hos Scandi Byg i Løgstør, som de senere år har haft svært ved at få nok faglærte VVS-medarbejdere. Derfor har modulproducenten nu indgået en ny rammeaftale med Bravida, som fremover skal stå for VVS-funktionen hos Scandi Byg.

- Hos Scandi Byg producerer vi modulbaserede løsninger på vores fabrik, hvilket inkluderer VVS og ventilationsløsninger. De seneste år har vi ligesom resten af byggebranchen fået sværere ved at skaffe nok faglærte til VVS-funktionen, og derfor begyndte vi at kigge imod samarbejdspartnere, som havde de rette kompetencer. Her viste Bravida sig at være et rigtig godt match, siger produktionsdirektør hos Scandi Byg, Jesper Thomsen, og fortsætter:

- Det er et stort skridt at lukke andre ind i vores produktion, men vi har tidligere samarbejdet med Bravida på forskellige opgaver, så de kender os og vores processer, samtidig med at vi kender Bravidas arbejdsmetoder. Bravida har en meget stor viden inden for installation og service og har dygtige medarbejdere, som vi glæder os til at få med på holdet.

Overtager hele VVS-funktion
Konkret betyder rammeaftalen, at Bravida overtager hele VVS-funktionen hos Scandi Byg. De nuværende VVS-medarbejdere hos Scandi Byg overgår således til Bravida, som kommer til at varetage alt VVS-arbejde i Scandi Bygs modulbyggerier – både på fabrikken i Løgstør og på byggepladserne.

- Vi glæder os over, at Scandi Byg har valgt os til at overtage VVS-arbejdet i deres produktion og på deres byggepladser, blandt andet fordi virksomheden med deres svanemærkede modulbyggeri taler ind i Bravidas bæredygtighedsvision. Vi ser frem til et godt og konstruktivt samarbejde, der skal være med til at sikre Scandi Byg den fornødne fleksibilitet, smidighed og kvalitet i VVS-arbejdet fremover, siger Klaus Villefrance, der er regionsdirektør Nord hos Bravida.

Samarbejde sikrer fleksibilitet og flere kompetencer
Foruden flere hænder til VVS-funktionen i Scandi Bygs produktion vil det nye samarbejde ifølge Jesper Thomsen ligeledes bidrage til en mere fleksibel byggeproces, da Bravida fremover kan indsætte VVS-medarbejdere i produktionen efter behov:

- Med det nye samarbejde sikrer vi konkurrencedygtige priser, større fleksibilitet, en endnu højere kvalitet og agilitet. Bravida har mange dygtige medarbejdere, som kan sikre, at vores totale omkostninger til VVS-arbejdet ikke stiger, og de kan træde til, hvis vi får ekstra travlt i perioder. På den måde skal vi ikke længere bekymre os, om vi har nok hænder i produktionen til at varetage VVS-funktionen, men derimod koncentrere os om vores kerneområde – nemlig at bygge bæredygtige, gode og sunde kvalitetsbyggerier i træ, lyder det afsluttende fra Jesper Thomsen.

-tmk

3/10 2022