Aktuelle nyheder - Byggeri

Frederiksbjerg Skole vinder Årets Byggeri 2016Prisoverrækkelse på Frederiksbjerg Skole i Aarhus.

Frederiksbjerg Skole vinder Årets Byggeri 2016

Skolen i det centrale Aarhus inviterede indenfor, da holdet bag den aktive bebyggelse blev hædret for at have skabt Årets Byggeri

Del artiklen på
Frederiksbjerg Skole i Aarhus vandt Årets Byggeri 2016 i kategorien Åben. Bygtek.dk var med ved prisoverrækkelsen, som forløb på skolen øverste etage mellem mange påmalede citater fra Danmarks største skribenter og tænkere.

Aktivitetet blandt skolens elever var stor, og ligeså var glæden, der ikke var til at tage fejl af i de mange taler, som blev indledt af formand for dommerkomiteen, Scott Hollingsworth:

- Årets Byggeri er en samfundspris, der gives til projekter, som er større end projektet selv. Projektet skal give større værdi end blot at være et byggeri, og Frederiksbjerg Skole er et forbillede, fordi skolen favner fremtiden. Det er et fornemt byggeri, fordi for samfundet er skolen langt større end rummene og væggene. Dét er helhedstænkning.

Herefter sagde rådmand fra Aarhus Kommune, Bünyamin Simsek, tak for de pæne ord og fortsatte:

- Frederiksbjerg Skole er et godt eksempel på, hvad byggefolk kan udrette, hvis politikerne støtter op om ideen. Jeg er stolt over at modtage prisen, og æren går til rådgiverne, de udførende, skolens medarbejdere og alle, der har været med til at realisere dette fantastiske byggeri fra de første tanker og til nu. Arkitekturen har skabt fysiske rammer for eleverne, områdets børn og byens borgere til aftalte tid og budget.

Fra venstre: Peter Hesdorf fra dommerkomiteen, Carsten Gjørtz fra GPP Arkitekter, Peer Teglgaard Jeppesen fra Henning Larsen Architects og administrativ leder Søren Torp fra Frederiksbjerg Skole.

Jacob Sølvsten fra projektets totalentreprenør, Hoffmann, prisede især det involverende samarbejde parterne imellem:

- Det har været et meget vellykket samarbejde, så en stor tak til bygherre og rådgivere og alle andre aktører på dette projekt. Og det er en stor glæde at komme her på skolen og opleve elevernes og medarbejdernes store glæde ved at være her. Det er beviset på, at tankerne er virkeliggjort og nu udleves.

Arkitekt Peer Teglgaard Jeppesen fra Henning Larsen Architects:

- Det var et meget visionært program på en fremtrædende placering midt i byen. Vi har løftet barren, og det skulle vi også på denne plads og med denne volumen.

Arkitekt Carsten Gjørtz fra GPP Arkitekter udtrykte glæde ved at vinde Årets Byggeri, da prisen ikke kun fejre flot arkitektur:

- Det her er brugskunst, og derfor er vi meget glade for denne pris. Tidligt i processen blev der stillet spørgsmålstegn ved, om det her nu var det bedste projekt. Nu har vi vundet Årets Byggeri, så mon ikke det var det?

Herefter tog Niels Kjølhede fra Møller og Grønborg Arkitekter og Planlæggere over:

- I dag hører vi så meget om 'at give tilbage til byen', at det er ved at blive en floskel. Men vi har virkelig fået et godt resultat, og jeg kan ikke lade være med at tænke på Winston Churchills ord: We shape our building, then the buildings shape us.

Læs her mere om Frederiksbjerg Skole og de to andre vindere af Årets Byggeri 2016 - Tømmergården og Holmegårdsparken.

Om Årets Byggeri:
Årets Byggeri er en hæderspris indstiftet af byggemagasinet Byggeri. Prisen er Danmarks eneste nationale anerkendelse af byggeriets betydning for det danske samfund. Det er Byggeris læsere, der nominerer årets byggerier – enten for byggeriets arkitektur, for byggeprocessen, for dets bæredygtighed mv. Herefter kåres Årets Byggeri af en dommerkomite med repræsentanter for byggebranchens førende aktører.

Dommerkomiteen:
Formand Scott Hollingsworth (arkitekt, HPC Danmark), Lene Espersen (direktør, Danske Arkitektvirksomheder), Henrik Garver (adm. direktør, FRI), Peter Hesdorf (adm. direktør, Byggeriets Evaluerings Center), Elly Kjems Hove (branchedirektør, DI BYG), Gyrithe Saltorp (direktør, Bygningsstyrelsen), Anne Skovbro (filantropidirektør, Realdania), Lars Storr-Hansen (adm. direktør, Dansk Byggeri) og Palle Thomsen (adm. direktør, Danske Byggecentre).

-kj

Læs mere om Byggeri

9/12 2016
AfskærmningAlu stigerBrandstigerByggerådgivningByrumsinventarCarportanlægCykeloverdækningDiamantskæring/ -boringGarageanlægGarageporteGipspladerIndustriel malingIndustriporteJordvarmeKabelkanalerKonstruktions markeringsmalingLinie markeringsmalingLofterMaterielopbevaringMultistigerNye arbejdsopgaverOmbygningPavillonerPortautomatikPorteRullestilladsSandwichpanelerSmedejernsporteSnavsspray Eco venlig systemSportsløsningerStålprofilerStigerStilladserTekniske maleprodukterTeleskopstigerTotalrenoveringTrappestigerVarmepumperVæggeVægstigerWienerstigerTilføj dit firma her.
Send en mail.