scroll
Gulve og vinduer står højt på ønskesedlenUdskiftning af døre og vinduer kan nedbringe varmeregningen og gøre boligen bedre sikret mod indbrud, siger Alexander Falck Winther. Foto: Nybolig.

Gulve og vinduer står højt på ønskesedlen

Vægge, gulve og nye vinduer er blandt de foretrukne projekter, danskerne vil kaste sig over, viser ny meningsmåling foretaget for Nybolig

Der kan være mange gode grunde til at kaste sig over en istandsættelse af boligen. Det højner glæden ved boligen, og kan øge værdien, den dag boligen skal sælges.

I en repræsentativ undersøgelse, som Epinion har foretaget for ejendomsmæglerkæden Nybolig, har man spurgt danskerne, hvilket projekt de ville kaste sig over, hvis de skulle forbedre boligens udseende. Her er vægge, gulv og vinduer de klare topscorere. 18,6 pct. af de adspurgte svarer, at de ville udskifte vinduer, 15,5 pct. svarer male væggene i en ny farve og 14,9 pct. svarer, at de ville udskifte gulve.

Mange af de adspurgte boligejere skal dog skynde sig med deres projekter, konkluderer man hos Nybolig:

-Håndværkerfradraget har i mange år været en økonomisk håndsrækning til boligejere med udgifter til en række service- og håndværkerydelser. Men fra politisk hånd har man besluttet at udfase håndværkerfradraget med virkning fra 1. april i år. Der er derfor god grund til at kaste sig over forbedringsprojekter i boligen nu, hvis man som boligejer skal nå at få gavn af fradraget, siger Alexander Falck Winther, der er pressechef i Nybolig.

Håndværkerfradraget blev indført som en forsøgsordning i 2011 og blev gjort permanent i 2018.

Beslutningen om at afskaffe håndværkerfradraget er en del af grundlaget i finansloven for 2022, og håndværkerfradraget er afskaffet efter et politisk ønske om at lægge en dæmper på aktiviteterne i bygge- og anlægsbranchen.

-pf

14/2 2022