Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Miljø og sikkerhed spiller en vigtig rolle i den nye Østre LandsretØstre Landsret på intet mindre end 16.000 kvadratmeter rummer både retssale, administration, forhal, caféområde og kantine samt en 4.000 kvadratmeter stor kælder. Foto: Swedoor.

Miljø og sikkerhed spiller en vigtig rolle i den nye Østre Landsret

Træ er det gennemgående materiale i den nye Østre Landsret, og alle døre blevet opgraderet, hvilket blandt andet betyder, at flere af dem er udstyret med ekstra lyd-, brand og sikkerhedsklassificering samt særlige låsekasser med adgangskontrol

Del artiklen på

Gennem det seneste halvandet år har opførelsen af den nye Østre Landsret været i fuld gang, og nu er bygningen endelig klar til at huse fremtidige retsmøder. I det omfattende byggeri har særligt bæredygtighed og sikkerhed spillet en afgørende rolle for at efterleve de krav, der stilles til nye retsbygninger.

Den nye Østre Landsret fremstår således som en moderne retsbygning med træ som gennemgående materiale, hvilket afspejler sig i såvel elegante akustikpaneler langs vægge samt egetræsdøre og karme, som skal være med til at absorbere lyd og rumklang i bygningen. Det er Swedoor, der har leveret 500 elementer til Østre Landsret, hvoraf egetræsdørene, som grænser op mod retssalene, er valgt med ekstra lyd- og sikkerhedsklassificering.

I kælderen, som blandt andet rummer arrestceller, er der skruet yderligere op for sikkerheden, hvor alle døre er udstyret med sikkerhedsklassificeringen RC3. Derudover har Swedoor leveret en række hvidmalede døre i forskellige brand- og lydklassifikationer til bygningens øvre etager, som udelukkende består af kontorer.

- Det har været utrolig spændende at være involveret i opførelsen af Østre Landsret, og vi er glade for at være blevet valgt som leverandør af døre. I sådanne byggerier er der mange krav, der skal tages højde for, og alle døre har således fået en opgradering i forhold til standardløsninger, hvilket blandt andet betyder, at flere af dørene er udstyret med ekstra lyd-, brand og sikkerhedsklassificering samt særlige låsekasser med adgangskontrol, lyder det fra Claus Banke, der er salgschef hos Swedoor Danmark.

Moderne og tidssvarende
A. Enggaard er hovedentreprenør på opførelsen af Østre Landsret, og DN Tømrer har været underentreprenør på tømrer- og snedkerentreprisen fra start til slut.

- Opførelsen af Østre Landsret har uden tvivl været et omfattende og spændende projekt, som er kommet i stand i et tæt og godt samarbejde med arkitekten og Swedoor. Nu står den nye retsbygning langt om længe færdig, og vi er enormt glade for resultatet, der bærer præg af moderne og tidssvarende løsninger, og hvor sikkerheden er i top, siger Thomas Lauridsen, der er byggeleder og medejer af DN Tømrer.


Læs mere om Døre & vinduer

15/3 2022