bygma
bygma
scroll
Nye døre skal øge komforten i sundhedssektorenSkydedøre med automatisk åbne- og lukkefunktion er med til at øge hygiejnen markant.

Nye døre skal øge komforten i sundhedssektoren

En stigende efterspørgsel på hygiejniske og praktiske løsninger får dørproducent til at lancere et skydedørskoncept med brand- og lydklassificering

I sundhedssektoren og i offentlige miljøer står hygiejne, sikkerhed og komfort højt på dagsordenen. Særligt på hospitaler og plejehjem er praktiske løsninger i højsædet, hvor døre med øget fokus på hygiejne og holdbarhed ofte efterspørges. Derfor lancerer dørproducenten Swedoor nu et nyt skydedørskoncept med brand- og lydklassificering, som skal imødekomme efterspørgslen uden at gå på kompromis med æstetikken.

- Skydedøre har gennem mange år været det foretrukne valg på hospitaler og i større offentlige miljøer, men nu er det i højere grad muligt at vælge brand- og lydklassificerede skydedøre, som lever op til de specifikke krav på blandt andet hospitaler og i ældreplejen, lyder det fra Peter Sejling, der er salgsdirektør hos Swedoor i Nordeuropa.

Udviklet efter sundhedssektorens behov
De klassificerede skydedøre er baseret på sundhedssektorens behov og opfylder således brandkrav EI30 i kombination med lydisolering Rw 33 dB (med glas) eller Rw 37 dB (uden glas). Derudover fås de nye skydedøre med automatisk åbne- og lukkefunktion for at undgå berøring, hvilket skal være med til at øge hygiejnen markant.

- Udover et øget fokus på hygiejne og komfort er skydedøre også en pladsbesparende løsning, som ikke optager unødvendig gulvplads. Det er eksempelvis en stor fordel i miljøer, hvor det måske kan være svært at finde den ekstra plads, som kræves til en svingdør, fx i et mindre mødelokale eller et badeværelse i et plejemiljø, forklarer Peter Sejling og fortsætter:

- At tilbyde støjreducerende skydedøre er noget, der længe har givet udfordringer, da det kan være vanskeligt at fremstille skydedøre, der reducerer støjen tilfredsstillende uden at gå på kompromis med hverken funktion eller design. Vi er derfor glade for, at det nu er lykkes med vores nye klassificerede skydedøre, som både er et oplagt valg i sundhedsvæsnet, men også i eksempelvis kontormiljøer og andre erhvervsbyggerier.

Swedoors nye klassificerede skydedøre forhandles allerede nu hos landets byggemarkeder og trælaster.
-pf

19/10 2021