Aktuelle nyheder - Døre & vinduer

Velux gider heller ikke RuslandVelux har været aktiv i Rusland og Belarus siden 1991.

Velux gider heller ikke Rusland

Torsdag annoncerede Aarsleff, at virksomheden trækker sig ud af Rusland, og nu følger Velux trop. Virksomheden suspenderede alle aktiviteter i Rusland og Belarus i slutningen af februar, og det bliver nu gjort permanent

Del artiklen på

Velux Gruppen forlader Rusland og Belarus hurtigst muligt. I løbet af den kommende måned vil alle forpligtelser over for kreditorer og kunder blive afviklet, og medarbejdere vil blive opsagt. Velux Gruppen vil derefter indgive en anmodning om frivillig likvidation i Rusland og Belarus, så virksomhedens aktiviteter lovligt kan afnoteres.

Velux Gruppen beskæftiger tilsammen 72 medarbejdere på salgskontorer i Rusland og Belarus, men har hverken produktionsfaciliteter eller ejendomme i disse lande.

- Vi har gennem en periode overvejet vores position i Rusland og Belarus. Med invasionen af Ukraine suspenderede vi alle aktiviteter i Rusland og Belarus, da vi hverken kunne eller ville fortsætte vores aktiviteter i de to lande i lyset af den alvorlige situation. Vi har nu truffet beslutning om hurtigt at lukke vores aktiviteter permanent, siger administrerende direktør, David Briggs.

- Vores nuværende status, med 'suspenderede aktiviteter' giver ikke nogen juridisk beskyttelse og kan potentielt udgøre en risiko for vores medarbejdere. Siden vi suspenderede vores aktiviteter, er situationen kraftigt forværret. I takt med skærpede modsanktioner og et ændret juridisk landskab i Rusland bliver det stadig sværere at holde vores aktiviteter inaktive, mens vi venter på klarhed. Vi beklager dybt de konsekvenser, beslutningen vil have for vores dygtige medarbejdere og vil sørge for, at alle får deres løn og en rimelig fratrædelsesordning med tak for en dedikeret indsats gennem mange år, tilføjer han.

Alle ukrainske aktiviteter er fortsat i bero
Velux Gruppens position i Ukraine er for størstedelens vedkommende uændret. Velux Gruppens aktiviteter er fortsat i venteposition, og der udbetales fortsat løn til medarbejdere, som alle er sendt hjem.

Til støtte for medarbejderne og på den ukrainske regerings anmodning har virksomheden tilladt levering af produkter i sikre områder af landet i begrænset omfang og vil fortsætte med at betale skatter og lønninger.

-dc

Læs mere om Døre & vinduer

31/3 2022